Jatka tarinaa

Jatka tarinaa -kampanja kutsuu rakentamaan yhteistä tarinoiden maailmaa.

Kansallismuseossa Kalevalanpäivän aattona 27.2. klo 16-19.30 järjestettävässä Jatka tarinaa -tapahtumassa tarinoidaan eri puolilla museota lukuisissa tarinapajoissa, joissa kerrotaan niin rakkaudesta, perheestä, esineistä, taidoista kuin noloista tilanteista – koko ihmiselämän kirjosta. 

Jatka tarinaa -tapahtuman järjestävät Museovirasto ja Kansallismuseo yhdessä elävän perinnön suullisen ringin toimijoiden kanssa. Tapahtuma toteutetaan osana Unescon yleissopimusta aineettoman kulttuuriperinnön suojelemisesta.

Kuvaukset tarinapajoista löydät täältä.

Tapahtuma on samalla lähtölaukaus Kalevalanpäivänä eri puolilla Suomea kouluissa ja kirjastoissa pidettäville tapahtumille sekä sosiaalisen median #jatkatarinaa-kampanjalle. Voit ottaa käyttöösi työkalupakin, jonka avulla pajan voi omatoimisesti pystyttää sinne, missä tarinoita kertovia ihmisiä on. Työkalupakit ovat tarkoitettu niin tarinapajan järjestäjille kuin kouluillekin. 

Työkalupakit tarinapajan järjestäjille ja kouluille löydät täältä.

Yhteistyössä mukana Museovirasto, Kalevalaisten Naisten Liitto, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Svenska litteratursällskapet i Finland, Kotimaisten kielten keskus, Kalevalaseura, Samova Storytelling, Runolaulu-Akatemia, Karjalainen Nuorisoliitto, Kulttuuriyhdistämö Interkult, Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura, Kansalaisfoorumi, Talonpoikaiskulttuurisäätiö, Suomen Saunaseura, Seurasaarisäätiö, Haamu Kustannus ja Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmä. 

Opastukset YouTubessa

Katso inspiroiva video tarinatyöpajoista täältä.

Luvassa on myös tarinapajoja tukeva livestriimattu opastus museon aarteiden äärelle Kalevalan näkökulmasta. Kansallismuseo tuottaa kaksi 30 minuutin livestriimattua opastusta torstaina 28.2. klo 10 ja 14, jonka jälkeen striimit ovat katsottavissa Kansallismuseon YouTube-kanavalla maaliskuun loppuun saakka.   

#jatkatarinaa #eläväperintö
#fortsättberättelsen #levandetraditioner
#continuethestory #living heritage

EP.jpg#asset:20495