Tietopaketteja

Katso näyttelyä uudesta näkökulmasta tai perehdy aiheeseen syvemmin.

Museossa on mukavaa kierrellä omaan tahtiin. Välillä on kuitenkin hyvä pysähtyä katsomaan asioita eri näkökulmista, pohtimaan sitä tarkemmin tai keskustelemaan koetusta ystävän kanssa.

Omatoimimateriaalimme tarjoavat tietoa näyttelyistä, erilaisia näkökulmia, vinkkejä tehtäviin ja keskusteluihin. Voit tulostaa niitä mukaasi tai selata verkosta käyntisi aikana. Opettaja voi käyttää materiaaleja oman opetustuokion järjestämiseen museossa ja soveltaa vinkkejä luokkansa mukaan.

Esihistoriaa Kansallismuseossa

Perehdy kiehtovaan esihistoriaan omatoimisesti museossa tai tutustu aiheeseen jo ennen museovierailua. Materiaali tukee omatoimista museokäyntiä tarjoamalla tiivistelmän näyttelyn sisällöstä sekä muutamia ideoita aiheen käsittelyyn ennen vierailua, museossa, tai museokäynnin jälkeen.

Esihistoria-materiaali sisältää näyttelyn teemojen yleistekstit sekä ideoita aiheen käsittelyyn museovierailun yhteydessä:

Km14189

Maailma, jota ei ollut

Opi lisää kiehtovista esikolumbiaanista kulttuureista. Opetusmateriaali on tehty osaksi Kansallismuseon Maailma, jota ei ollut -näyttelyä, ja sen avulla on helppo perehtyä muinaisiin Mesoamerikan ja Andien alueiden korkeakulttuureihin. Julkaisuja saa tulostaa opetuskäyttöön tai omaksi iloksi.

Lataa tästä Maailma, jota ei ollut -oppimateriaalit (pdf):