IMG 0520

Opastukset oppilasryhmille

Opastuksista on tarjolla eri versiot peruskouluun ja toiselle asteelle. Myös varhaiskasvatuksen ja opetuksen opetussuunnitelman yleiset tavoitteet on otettu opastuksissa huomioon. Kierroksia vetävät asiantuntevat oppaamme. Tutustu opastusvalikoimaan ja varaa kierros ryhmällesi.

Kadonneen nallen arvoitus – toiminnallinen opastus
Kansallismuseon nalle on piiloutunut näyttelyyn! Toiminnallisella opastuksella tutustutaan museoon ja isovanhempien ajan historiaan sekä ratkaistaan kadonneen nallen arvoitus Suomen itsenäisyyden ajasta kertovassa näyttelyssä.
Suositellaan: Päiväkodit, 1.-2. lk

Esihistoria -opastus
Tutustu nykyisen Suomen alueen kiehtovaan menneisyyteen ja elämään tuhansia vuosia sitten. Opastuksella pohditaan ja tutkitaan yhdessä mitä esihistorialla tarkoitetaan ja miten sitä tutkitaan.
Suositellaan: 4.-6. lk, 2. aste

Suomen tarina -opastus
Miten Venäjän suuriruhtinaskunnasta kasvoi sadassa vuodessa hyvinvointivaltio nimeltä Suomi? Opastus kertoo Suomen lähimenneisyyden valoista ja varjoista aina itsenäistymisestä nykypäivään.
Suositellaan: 4.-9. lk, 2. aste

Mitä mieltä - opastus ja työpaja
Mitkä ovat hyvinvoivan yhteiskunnan arvot? Kierroksella tutustutaan suomalaiseen vaikuttamisen historiaan Kansallismuseon perusnäyttelyssä ja otetaan kantaa kylttipajassa. Kesto 60 min
Suositellaan: 7.-9. lk, 2. aste

Suomen historia tutuksi -opastus
Selkeällä suomella opastettu kierros johdattaa itsenäisen Suomen historiaan ja kulttuuriin.
Suositellaan: Kotouttamisryhmät

Arkkitehtuurin helmi -opastus
Tutustu Herman Geselliuksen, Armas Lindgrenin ja Eliel Saarisen luomaan arkkitehtuurin helmeen. Pääosin ulkotiloissa kiertävä opastus tarkentaa katsetta Kansallismuseon arkkitehtuuriin ja kertoo Kansallismuseon historiasta.
Suositellaan: Arkkitehtuurista ja kansallisromantiikasta kiinnostuneille

Virtuaalivartit Toista maata -näyttelyyn

Kansallismuseo tarjoaa kouluille maksuttomia virtuaalivartteja keväällä 2021 avautuvaan uuteen Toista maata -perusnäyttelyyn. Toista maata -näyttely kertoo elämästä Suomen alueella vuosien 1100–1917 välisenä aikana. Virtuaalivartit sisältävät 15-20 minuutin mittaisen suomenkielisen opastuksen näyttelyssä sekä mahdollisuuden kysymyksiin ja keskusteluun oppaan kanssa. Opastukset toteutetaan Teams- tai Zoom-alustalla ryhmän toiveiden mukaan.

Valittavana on kolme erilaista teemaa: 1. Elämä ja usko keskiajalla 2. Säädyt, perheet ja ihmiset 3. Keisari ja suomalainen identiteetti. Opastukselle voi osallistua yksi koululuokka kerrallaan. Kierrokset ovat maksuttomia ja täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Yksi opettaja voi varata yhden kierroksen. Kierrokset sopivat peruskoulun ja toisen asteen opetuksen tueksi.

Virtuaalivartteja on tarjolla
Ti 20.4. klo 9, klo 10
Ke 21.4. klo 9, klo 10
To 22.4. klo 9, klo 10
Pe 23.4. klo 9, klo 10

Kerro opastusta varatessa, minkä teeman toivotte, oppilaiden iän ja mahdolliset eritystoiveet. Virtuaalivartteja on saatavilla toistaiseksi vain suomeksi.