Opastukset oppilasryhmille

Tutustu kiinnostaviin opastuksiin ja työpajoihin oppilasryhmille!

Kansallismuseon näyttelyihin on tarjolla erilaisia opastuksia, joissa on otettu huomioon varhaiskasvatuksen ja opetuksen opetussuunnitelman yleiset tavoitteet. Opastuksista on tarjolla eri versiot peruskouluun ja toiselle asteelle. Kierroksilla tutustutaan ja toimitaan yhdessä näyttelyissä asiantuntevien oppaiden johdolla. Tutustu opastusvalikoimaan ja varaa kierros ryhmällesi.

Opastusvaraukset ja hinnasto

Opastukset

Kadonneen nallen arvoitus – toiminnallinen opastus
Kansallismuseon nalle on piiloutunut näyttelyyn! Toiminnallisella opastuksella tutustutaan museoon ja isovanhempien ajan historiaan sekä ratkaistaan kadonneen nallen arvoitus Suomen itsenäisyyden ajasta kertovassa näyttelyssä.
Suositellaan: Päiväkodit, 1.-2. lk

Esihistoria -opastus
Tutustu nykyisen Suomen alueen kiehtovaan menneisyyteen ja elämään tuhansia vuosia sitten. Opastuksella pohditaan myös mitä esihistorialla tarkoitetaan ja miten sitä tutkitaan.
Suositellaan: 4.-6. lk, 2. aste

Suomen tarina -opastus
Miten Venäjän suuriruhtinaskunnasta kasvoi sadassa vuodessa hyvinvointivaltio nimeltä Suomi? Opastus kertoo Suomen lähimenneisyyden valoista ja varjoista aina itsenäistymisestä nykypäivään.
Suositellaan: 4.-9. lk, 2. aste

Mitä mieltä - opastus ja työpaja
Mitkä ovat hyvinvoivan yhteiskunnan arvot? Kierroksella tutustutaan suomalaiseen vaikuttamisen historiaan Kansallismuseon perusnäyttelyssä ja otetaan kantaa kylttipajassa. Kesto 60 min Suositellaan: 7.-9. lk, 2. aste

Suomen historia tutuksi -opastus
Selkeällä suomella opastettu kierros johdattaa itsenäisen Suomen historiaan ja kulttuuriin.
Suositellaan: Kotouttamisryhmät

Arkkitehtuurin helmi -opastus
Tutustu Herman Geselliuksen, Armas Lindgrenin ja Eliel Saarisen luomaan arkkitehtuurin helmeen. Pääosin ulkotiloissa kiertävä opastus tarkentaa katsetta Kansallismuseon arkkitehtuuriin ja kertoo Kansallismuseon historiasta.
Suositellaan: Arkkitehtuurista ja kansallisromantiikasta kiinnostuneille