IMG 0520

Opastukset oppilasryhmille

Opastuksella opitaan yhdessä asiantuntevan oppaamme kanssa. Opastukset tukevat varhaiskasvatuksen ja opetussuunnitelman yleisiä tavoitteita. Tutustu valikoimaan ja tilaa opastus ryhmällesi. Opastukset ovat maksullisia.

Varaathan opastuksesi vähintään kahta viikkoa ennen toivottua ajankohtaa.

Tilaa opastus täällä: Opastusvaraukset ja hinnat

Kansallismuseo suljetaan 16.10.2023 alkaen peruskorjauksen ja uudisrakentamisen vuoksi useaksi vuodeksi. Varaa opastus viimeistään perjantaina 29.9. klo 12 mennessä. Viimeinen mahdollinen opastuspäivä on torstai 12.10.

Tilattavat opastukset

Kansallismuseon aikamatkaajat, 45 min
Kansallismuseon aikamatkaajat on lapsille suunnattu opastus. Opastuksella peruutetaan nykypäivästä kohti historiaa ja kokeillaan yhdessä oppaan kanssa itse, millaisia taitoja lapset tarvitsivat ennen vanhaan. Kierroksen aikana kuljetaan Kansallismuseon portaikoissa ja liikutaan kolmessa eri kerroksessa.
Suositellaan varhaiskasvatusikäisille ja alakoulun ensimmäisille luokille

Kansallismuseon salapoliisit, 45 min
Ratkaise oppaan kanssa menneisyyden mysteerit ja selvitä vihje tulevaisuudesta! Kierroksella tutustutaan leikillisesti Suomen historiaan museoesineiden avulla. Kierros kulkee Kansallismuseon näyttelysaleissa ja portaikoissa.
Suositellaan varhaiskasvatusikäisille ja alakoulun ensimmäisille luokille

Näyttelyesittely: Kesytön taide, 30-40 min (saatavilla 5.5.-24.9.2023)
Tutustu näyttelyyn oppaan johdolla! Kesytön taide on outsider-taiteen näyttely, jossa nautitaan villistä ja vapaasta taiteesta ja pohditaan yhteiskunnan normien ulkopuolisuutta.
Sisältö sovitetaan ikäryhmän mukaan. Soveltuu opetuksen tueksi muun muassa kuvataiteen opetukseen.

Esihistorian jäljillä (10 000 eaa-1000), 45-60 min
Mitä esineet kertovat menneisyydestä? Opastuksella Esihistoria-näyttelyssä tutkitaan ja tulkitaan yhdessä oppaan kanssa esihistoriallisia esinelöytöjä. Kierroksen aikana tutuksi tulevat esihistorian peruskäsitteet sekä esineiden käyttö tiedon lähteenä.
Soveltuu sekä perusasteen että toisen asteen ryhmille.

Toista maata - elämää Itämaalla ja suuriruhtinaskunnassa (1000-1900), 60 min
Opastus Toista maata -näyttelyssä perehdyttää aikaan, jolloin Suomi-nimistä valtiota ei ollut. Valitse kierroksen aikajakso itse: Ruotsin aika tai Venäjän aika. Kierroksella tutkitaan yhdessä, millaista ihmisen elämä on ollut menneinä vuosisatoina.
Soveltuu eri-ikäisille oppijoille, joita kiinnostaa keskiaika, Ruotsin aika tai Venäjän aika. Sisältö muokataan ryhmän opetuksellisia tarpeita vastaavaksi.

Suomen tarina - ristiriitoja ja demokratiaa (1917-2017), 45-60 min
Opastus Suomen tarina -näyttelyssä tutustuttaa itsenäisen Suomen historiaan. Miten monista ristiriitaisista toiveista muodostui viimeisen sadan vuoden aikana demokraattinen hyvinvointiyhteiskunta nimeltä Suomi
Soveltuu opetuksen tueksi muun muassa historian, yhteiskuntaopin ja elämänkatsomustiedon tunneille

Suomen historia tutuksi, 45 min
Selkeällä suomella opastettu keskusteleva kierros johdattaa Suomen historiaan, kieleen ja kulttuuriin. Soveltuu kotouttamisryhmille

Arkkitehtuurin helmi, 45-60 min
Tutustu Herman Geselliuksen, Armas Lindgrenin ja Eliel Saarisen luomaan arkkitehtuurin helmeen. Pääosin ulkotiloissa kiertävä opastus tarkentaa katsetta Kansallismuseon arkkitehtuuriin ja kertoo Kansallismuseon historiasta.
Soveltuu arkkitehtuurista ja kansallisromantiikasta kiinnostuneille

Etäopastus, 30 min
Tutustu Kansallismuseon näyttelyihin siellä missä olet. Opastuskierroksen aikana opas kulkee Kansallismuseon näyttelyissä keskustellen kanssanne. Opastuksella perehdytään valittuun teemaan muutamien esineiden ja teosten kautta. Opastus toteutetaan Teams-alustalla ja se kestää 30 min. Voit osallistua kierrokselle tietokoneella verkkoselaimen avulla tai Teams-sovelluksen kautta mobiililaitteellasi. Opastuksia järjestetään ma-pe klo 9-18 ja la-su klo 11-18. Etäopastusta ei saa tallentaa. Valitse aihe etäopastusten valikoimastamme.

Livestriimatut etäopastukset syksyllä 2023, 30-45 min
Kansallismuseo tarjoaa syksyllä kolme kaikille avointa livestriimattua opastusta museon perusnäyttelyistä. Niitä voi seurata verkkoselaimella ilman rekisteröitymistä tai ennakkoilmoittautumista. Etäopastusta ei saa tallentaa. Etäopastusten ajat ja aiheet julkaisemme Tapahtumat-sivuillamme.