IMG 0520

Opastukset oppilasryhmille

Tutustu valikoimaan ja varaa opastus ryhmällesi. Opastuksella opitaan yhdessä asiantuntevan oppaamme kanssa. Opastukset tukevat varhaiskasvatuksen ja opetussuunnitelman yleisiä tavoitteita.

Maksuton etäopastus

Tulossa! Perjantaina 20.5. klo 10 etäopastus kouluille: Tutkimusmatkoja muinaiseen Lähi-Itään. Lue lisää ja osallistu luokkasi kanssa.


Tilattavat opastukset

Kansallismuseon salapoliisit, 45 min
Ratkaise oppaan kanssa menneisyyden mysteerit ja selvitä vihje tulevaisuudesta! Kierroksella tutustutaan leikillisesti Suomen historiaan museoesineiden avulla. Kierros kulkee Kansallismuseon näyttelysaleissa ja portaikoissa.
Suositellaan varhaiskasvatusikäisille ja alakoulun ensimmäisille luokille

Esihistorian jäljillä (10 000 eaa-1000), 45-60 min
Mitä esineet kertovat menneisyydestä? Opastuksella Esihistoria-näyttelyssä tutkitaan ja tulkitaan yhdessä oppaan kanssa esihistoriallisia esinelöytöjä. Kierroksen aikana tutuksi tulevat esihistorian peruskäsitteet sekä esineiden käyttö tiedon lähteenä.
Soveltuu sekä perusasteen että toisen asteen ryhmille.

Toista maata - elämää Itämaalla ja suuriruhtinaskunnassa (1000-1900), 60 min
Opastus Toista maata -näyttelyssä perehdyttää aikaan, jolloin Suomi-nimistä valtiota ei ollut. Valitse kierroksen aikajakso itse: Ruotsin aika tai Venäjän aika. Kierroksella tutkitaan yhdessä, millaista ihmisen elämä on ollut menneinä vuosisatoina.
Soveltuu eri-ikäisille oppijoille, joita kiinnostaa keskiaika, Ruotsin aika tai Venäjän aika. Sisältö muokataan ryhmän opetuksellisia tarpeita vastaavaksi.

Suomen tarina - ristiriitoja ja demokratiaa (1917-2017), 45-60 min
Opastus Suomen tarina -näyttelyssä tutustuttaa itsenäisen Suomen historiaan. Miten monista ristiriitaisista toiveista muodostui viimeisen sadan vuoden aikana demokraattinen hyvinvointiyhteiskunta nimeltä Suomi
Soveltuu opetuksen tueksi muun muassa historian, yhteiskuntaopin ja elämänkatsomustiedon tunneille

Suomen historia tutuksi, 45 min
Selkeällä suomella opastettu kierros johdattaa itsenäisen Suomen historiaan ja kulttuuriin.
Soveltuu kotouttamisryhmille

Arkkitehtuurin helmi, 45-60 min
Tutustu Herman Geselliuksen, Armas Lindgrenin ja Eliel Saarisen luomaan arkkitehtuurin helmeen. Pääosin ulkotiloissa kiertävä opastus tarkentaa katsetta Kansallismuseon arkkitehtuuriin ja kertoo Kansallismuseon historiasta.
Soveltuu arkkitehtuurista ja kansallisromantiikasta kiinnostuneille

Etäopastus, 30 min
Tutustu Kansallismuseon näyttelyihin siellä missä olet. Opastuskierroksen aikana opas kulkee Kansallismuseon näyttelyissä keskustellen kanssanne. Opastuksella perehdytään valittuun teemaan muutamien esineiden ja teosten kautta. Opastus toteutetaan Teams-alustalla ja se kestää 30 min. Voit osallistua kierrokselle tietokoneella verkkoselaimen avulla tai Teams-sovelluksen kautta mobiililaitteellasi. Opastuksia järjestetään ma-pe klo 9-18 ja la-su klo 11-18. Etäopastusta ei saa tallentaa.

Valitse aihe ja varaa etäopastus:

  • Näkökulmia esihistoriaan – valittuja paloja Esihistoria -näyttelystä
  • Elämä ja usko – katsaus arkeen ja uskoon ajalla, jolloin Suomi-nimistä valtiota ei ollut Toista maata -näyttelystämme
  • Säädyt, perheet, ihmiset – ihmisiä ja heidän tarinoitaan ajalla, jolloin Suomi-nimistä valtiota ei ollut Toista maata -näyttelystämme
  • Keisari ja suomalainen identiteetti – tuokiokuvia, siitä miten autonominen suuriruhtinaskunta rakensi omaa menneisyyttään Toista maata -näyttelystämme
  • Suomen tarina - kohokohtia itsenäisen Suomen historiasta Suomen tarina -näyttelystämme