Img 0539

Oppilasryhmän kanssa museoon

Vinkkilista auttaa tekemään ryhmäsi omatoimisesta vierailusta ja opastuskäynneistä onnistuneen. Kolme perusnäyttelyä esittelee Suomen historiaa aina esihistoriasta tähän hetkeen saakka. Lisäksi museossa on vaihtuvia näyttelyitä. Kansallismuseo on suuri museo, jossa on tuhansia arvokkaita esineitä, joihin pääsee halutessa tutustumaan digitaalisesti jo ennen vierailua. Tervetuloa Kansallismuseoon oppimaan, viihtymään ja osallistumaan!


1. Museossa voi vierailla ryhmän kanssa omatoimisesti kun museo on avoinna. Ilmoita vierailusta etukäteen: skm.opastusvaraukset@kansallismuseo.fi

2. Olemme suosittu museo ja meillä on paljon vierailijoita. Anna kaikille mahdollisuus nauttia museovierailusta.

3. Opettaja on vastuussa ryhmästä museovierailulla.

4. Näyttelyissämme on tuhansia esineitä neljässä kerroksessa. Tunnin aikana ehtii perehtymään 1-2 näyttelyyn. Tutustu ajankohtaisiin näyttelyihin verkkosivujen avulla.

5. Museon esineet ovat aarteita menneisyydestä. Älä koske näyttelyesineisiin. Haluamme, että mahdollisimman moni pääsee nauttimaan niistä myös tulevaisuudessa. Haluatko tutustua kokoelmiimme digitaalisesti? Tutustu kokoelmiin ennen vierailua.

6. Ihanaa, jos haluat valokuvata meillä! Kuvaa ilman salamaa. Kun jaat: #kansallismuseo

7. Esteetön sisäänkäynti (A2) sijaitsee katutasossa Mannerheimintien varressa, pääsisäänkäynnin vieressä.

8. Kansallismuseon näyttelytiloissa on neljä portaikkoa ja yli 200 porrasta. Kerroksesta toiseen pääsee esteettömästi hissillä, joka on museon pääportaikon vieressä.

9. WC-tilat ovat 1. kerroksessa ja pohjakerroksessa. Esteetön WC on pohjakerroksessa.

10. Vaatesäilytys on museon pääsisäänkäynnin vieressä. Naulakko on vartioimaton. Naulakon vieressä on poletilla toimivia säilytyslokeroita. Jätä reput, isot laukut, sateenvarjot, eväät ja juomapullot säilytyslokeroon tai naulakkoon.

11. Museossa voi syödä omia eväitä. Kysy eväidensyöntitilaa asiakaspalvelulta. Museossa on myös kahvila, josta voi ostaa virvokkeita.

12. Lippukassalta saa lainaksi kirjoitusalustoja kysyttäessä.

13. Autamme mielellämme – kysy asiakaspalvelijoilta apua, jos tarvitset!