Img 0539

Oppilasryhmän kanssa museoon

Vinkkilista auttaa tekemään ryhmäsi omatoimisesta vierailusta ja opastuskäynneistä onnistuneen. Kolme perusnäyttelyä esittelevät Suomen historiaa aina esihistoriasta tähän hetkeen saakka. Lisäksi museossa on vaihtuvia näyttelyitä. Tervetuloa Kansallismuseoon oppimaan, viihtymään ja osallistumaan!

Kouluryhmien omatoiminen vierailu museoon on maksuton koko ryhmälle. Opettaja voi tutustua museoon maksutta myös ennakolta näyttämällä lippukassalla OAJ:n jäsenkortin ja mainitsemalla tulevansa valmistelemaan oppituntia.

1. Oppilasryhmä voi kulkea museossa joko oppaan kanssa tai omatoimisesti. Opastetulle kierrokselle pääsee klo 9-18, omatoimisesti voi vierailla museon aukioloaikoina klo 11-18. Ilmoitathan myös omatoimisesta vierailusta etukäteen joko sähköpostitse skm.opastusvaraukset@kansallismuseo.fi tai puhelimitse 0295 33 6902 (ti-pe klo 9-12)

2. Opettaja on vastuussa ryhmästä koko museovierailun ajan.

3. Olemme suosittu museo ja meillä on paljon vierailijoita. Anna kaikille mahdollisuus nauttia museovierailusta.

4. Näyttelyissämme on tuhansia esineitä neljässä kerroksessa. Tunnin aikana ehtii perehtymään 1-2 näyttelyyn. Tutustu ajankohtaisiin näyttelyihin verkkosivujen avulla.

5. Museon esineet ovat aarteita menneisyydestä. Älä koske näyttelyesineisiin. Haluamme, että mahdollisimman moni pääsee nauttimaan niistä myös tulevaisuudessa. Haluatko tutustua kokoelmiimme digitaalisesti? Tutustu kokoelmiin ennen vierailua.

6. Ihanaa, jos haluat valokuvata meillä! Kun jaat: #kansallismuseo

7. Esteetön sisäänkäynti (A2) sijaitsee katutasossa Mannerheimintien varressa, pääsisäänkäynnin vieressä.

8. Kansallismuseon näyttelytiloissa on neljä portaikkoa ja yli 200 porrasta. Kerroksesta toiseen pääsee esteettömästi hissillä, joka on museon pääportaikon vieressä.

9. WC-tilat ovat 1. kerroksessa ja pohjakerroksessa. Esteetön WC on pohjakerroksessa.

10. Vaatesäilytystiloja on museon sisäänkäyntien yhteydessä. Avonaulakot ovat vartioimattomia. Naulakkojen vieressä on poletilla toimivia säilytyslokeroita. Jätä reput, isot laukut, sateenvarjot, eväät ja juomapullot säilytyslokeroon tai naulakkoon.

11. Museossa voi syödä omia eväitä, mutta pääsääntöisesti vain keskihallin yhdessä kulmauksessa. Kysy eväidensyöntitilaa asiakaspalvelulta. Museossa on myös kahvila, josta voi ostaa virvokkeita.

12. Lippukassalta saa lainaksi kirjoitusalustoja kysyttäessä.

13. Autamme mielellämme – kysy asiakaspalvelijoilta apua, jos tarvitset!