Saavutettavuus

Liput
Museon lipunmyynti sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa, museon keskihallissa, jonne pääsee hissillä museon pohjakerroksesta. Lipunmyynti on avoinna museon aukioloaikoina, lipunmyynnin puhelinnumero on 0295 33 6901. Lippuja myydään edullisempaan hintaan verkkolippukaupassa.

Pyörätuoli
Liikkumisesteetön sisäänkäynti on Mannerheimintien katutasossa pääportaikon alla (ovi A2). Sisäänkäynnin ulko-oven vieressä on sisäpuhelin, jolla saa yhteyden vartijaan, joka tulee tarvittaessa avaamaan oven. Sisäänkäynnin läheisyydessä sijaitsee liikkumisesteisten wc ja samasta tasosta pääsee yleisöhissillä museorakennuksen kaikkiin kerroksiin. Museossa voi lainata pyörätuolin sekä rollaattoreita museokierrosta varten. Auditorion takaosassa on paikkoja pyörätuoleille.

Kansallismuseolla ei ole pysäköintipaikkoja. Lähimmät pysäköintihallit Aimo Park, P-Eliel, P-Kamppi (pysäköinti on maksullista).

Opaskoira
Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita.

Vaatenaulakko
Maksuton itsepalvelunaulakko sijaitsee museon pääsisäänkäynnin vieressä ensimmäisessä kerroksessa. Naulakon vieressä on myös 50 sentin kolikolla toimivia lukollisia säilytyslokeroita. Asiakas- ja esineturvallisuuden takia reput, isot laukut, eväät ja juomapullot sekä esim. sateensuojat on jätettävä naulakkoon tai säilytyslokeroihin. Koululaisryhmien repuille on omat säilytystilat naulakon vieressä.

Hissi
Hissi rakennuksen eri kerrosten välillä on keskihallin ja lipunmyynnin läheisyydessä. Ensimmäisen kerroksen näyttelytiloissa on pyörätuolihissi esihistorian näyttelysalin ja keskiajan kirkkosalin välillä huoneessa 105.

Tele/induktiosilmukka
Tele/induktiosilmukka on asennettu lipunmyyntiin ja auditorioon.

Suurennuslasi
Suurennuslaseja ja taskulamppuja on lainattavissa lippukassalta.

Opastukset
Opastukset ja työpajat ovat sovellettavissa myös erityisryhmille. Lisätietoja opasvarauksesta p. 0295 33 6902, ti-pe klo 9-12. Opastuksen voi tilata viimeistään viikkoa ennen suomeksi, ruotsiksi, englanniksi. Järjestämme myös etukäteen varattavia viittomakielisiä opastuksia sekä opastuksia saksaksi, ranskaksi, kiinaksi, japaniksi ja venäjäksi. Museossa järjestetään opastuksia ja yleisötapahtumia, joista ilmoitetaan museon verkkosivuilla.

Kahvila
Kahvila-ravintola sijaitsee museon pohjakerroksessa. Liikkumisesteetön sisäänkäynti kahvila-ravintolaan on ovesta A2 Mannerheimintien katutasossa pääportaikon alta.

Museokauppa
Museokauppa sijaitsee museon ensimmäisessä kerroksessa. Kauppa on avoinna museon aukioloaikoina ja sinne on ilmainen sisäänpääsy. Tiedustelut p. 0295 33 6903 museon aukioloaikoina.

Lastenrattaat
Lastenrattaita alle kouluikäisille on lainattavissa pohjakerroksen vaatenaulakosta.

Yleisövessat
Yleisö-wc:t sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa keskihallin lipunmyynnin läheisyydessä sekä pohjakerroksessa auditorion vieressä.

Liikkumisesteisten wc
Liikkumisesteisten wc sijaitsee pohjakerroksessa.

Lastenhoitohuone
Lastenhoitohuone sijaitsee museon pohjakerroksessa. Museon kahvila-ravintolassa on lasten syöttötuoleja sekä mikro lastenruuan lämmittämistä varten. Lastenrattaita alle kouluikäisille on lainattavissa pohjakerroksen vaatenaulakosta.

Museon pohjakartat

Pohjakerros
Kerros 1
Kerros 2