Esteettömyys

Liput
Museon lipunmyynti sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa, museon keskihallissa, jonne pääsee hissillä museon pohjakerroksesta. Lipunmyynti on avoinna museon aukioloaikoina, lipunmyynnin puhelinnumero on 0295 33 6901. Lippuja myydään edullisempaan hintaan verkkolippukaupassa.

Pyörätuoli
Liikkumisesteetön sisäänkäynti on Mannerheimintien katutasossa pääportaikon alla (ovi A2). Sisäänkäynnin ulko-oven vieressä on sisäpuhelin, jolla saa yhteyden vartijaan, joka tulee tarvittaessa avaamaan oven. Sisäänkäynnin läheisyydessä sijaitsee liikkumisesteisten wc ja samasta tasosta pääsee yleisöhissillä museorakennuksen kaikkiin kerroksiin. Museossa voi lainata pyörätuolin sekä rollaattoreita museokierrosta varten. Auditorion takaosassa on paikkoja pyörätuoleille.

Pysäköinti
Kansallismuseolla ei ole lainkaan pysäköintipaikkoja. Lähimmät pysäköintihallit Aimo Park Finlandia, P-Eliel, P-Kamppi (pysäköinti on maksullista). Aimo Park Finlandian Kansallismuseon edessä oleva esteetön uloskäynti on nimeltään Antellin aukio.

Opaskoira
Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita.

Vaatenaulakko
Maksuttomat itsepalvelunaulakot sijaitsevat katutason aulassa pohjakerroksessa sekä pääsisäänkäynnin vieressä ensimmäisessä kerroksessa. Naulakoilla on myös poletilla toimivia lukollisia säilytyslokeroita. Myös museokaupassa on poletilla lukittavia lokeroita. Poletteja saa naulakoilta. Asiakas- ja esineturvallisuuden takia isot reput ja laukut, eväät ja juomapullot sekä esim. sateensuojat on jätettävä naulakkoon tai säilytyslokeroihin. Koululaisryhmien repuille on lisäsäilytystilaa.

Hissit
Hissi rakennuksen eri kerrosten välillä kulkee pohjakerroksen aulasta sekä keskihallin ja lipunmyynnin läheisyydestä. Ensimmäisen kerroksen näyttelytiloissa on lisäksi pyörätuolihissi kirkkosalin vieressä huoneessa 105.

Tele/induktiosilmukka
Tele/induktiosilmukka on asennettu lipunmyyntiin ja auditorioon.

Suurennuslasi
Suurennuslaseja ja taskulamppuja on lainattavissa lippukassalta.

Opastukset
Opastukset ovat sovellettavissa myös erityisryhmille. Lisätietoja opasvarauksesta p. 0295 33 6902, ti-pe klo 9-12 / skm.opastusvaraukset@kansallismuseo.fi. Opastuksen voi tilata viimeistään viikkoa ennen suomeksi, ruotsiksi, englanniksi. Järjestämme myös etukäteen varattavia viittomakielisiä opastuksia sekä opastuksia mm. japaniksi ja venäjäksi. Museossa järjestetään opastuksia ja yleisötapahtumia, joista ilmoitetaan museon verkkosivuilla.

Kahvila
Kahvila-ravintola sijaitsee museon pohjakerroksessa. Liikkumisesteetön sisäänkäynti kahvila-ravintolaan on ovesta A2 Mannerheimintien katutasossa pääportaikon alta.

Museokauppa
Museokauppa sijaitsee museon ensimmäisessä kerroksessa. Kauppa on avoinna museon aukioloaikoina ja sinne on ilmainen sisäänpääsy. Tiedustelut p. 0295 33 6903 museon aukioloaikoina.

Lastenrattaat
Lastenrattaita alle kouluikäisille on lainattavissa pohjakerroksen vaatenaulakosta.

Yleisövessat
Yleisö-wc:t sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa keskihallin lipunmyynnin läheisyydessä sekä pohjakerroksen aulassa, auditorion läheisyydessä.

Liikkumisesteisten wc
Liikkumisesteisten wc sijaitsee pohjakerroksen aulassa.

Lastenhoitohuone
Lastenhoitohuone sijaitsee museon pohjakerroksen aulassa. Museon kahvila-ravintolassa on lasten syöttötuoleja sekä mikro lastenruuan lämmittämistä varten. Lastenrattaita on lainattavissa pohjakerroksen vaatenaulakosta.

Museon pohjakartat

Pohjakerros
Kerros 1
Kerros 2