Verkkokaupan sopimus- ja toimitusehdot

Osana Museovirastoa toimivan Suomen kansallismuseon (jäljempänä ”SKM”) Kansallismuseo-nimisen kohteen verkkokaupan (”Verkkokauppa”) sopimus- ja toimitusehtoja sovelletaan kaikkiin asiakkaan (”Asiakas”) suorittamiin toimiin SKM:n verkkokaupassa, riippumatta siitä, millä päätelaitteella Asiakas käyttää palvelua.

Asiakas saa käyttää Verkkokauppaa ainoastaan kulloinkin voimassa olevien ehtojen ja soveltuvan lainsäädännön mukaisesti.

Sopimusehdot muodostavat sopimuksen Asiakkaan ja SKM:n välillä, ja määrittelevät Asiakkaan ja SKM:n verkkokauppaa koskevat oikeudet ja velvollisuudet.

Tehdessään ostoja Verkkokaupassa Asiakas vakuuttaa tutustuneensa kulloinkin voimassa oleviin sopimus- ja toimitusehtoihin ja sitoutuu noudattamaan niitä.


Ennakkolipun ostaminen ja voimassaolo - osta liput täältä

Ennakkoliput museon näyttelyihin. Tästä pääset verkkokauppaan.

Ennakkolipun voi ostaa vain verkkosivuilta www.kansallismuseo.fi. Kansallismuseo ei toistaiseksi myy minkään muun palvelun kautta museon sisäänpääsyyn oikeuttavia ennakkolippuja.

Näyttelyiden sisäänpääsyyn oikeuttavan ennakkolipun voi ostaa valitsemalleen päivälle ja ajankohdalle museon aukioloaikojen ja lippujen varaustilanteen puitteissa. Ennakkolipun voimassaoloaikaa ei voi siirtää oston jälkeen.

Asiakas voi ostaa yhdellä ostokerralla enintään 9 ennakkolippua lipputyypistä riippumatta.

Huomaa, että paikanpäältä museosta Asiakas voi ostaa vain samana päivänä näyttelysisäänpääsyyn oikeuttavia lippuja.


Lipun tarkistaminen

Näyttelyiden sisäänpääsyyn oikeuttavat ennakkoliput

Asiakkaan tulee saapuessaan vaihtaa ennakkolippunsa sisäänpääsyyn oikeuttavaan tarraan vierailupäivänä. Vaihto tapahtuu museon kassoilla.

Lipun voi näyttää älylaitteelta tai tulosteelta. Lippua ei voi lunastaa nimeä vastaan.

Oikeus alennushintaiseen lippuun on todistettava vaihdettaessa ennakkolippua sisäänpääsytarraan.


Oikeudet

Näyttelyiden sisäänpääsyyn oikeuttavat ennakkoliput

Ennakkolippu oikeuttaa yhteen sisäänpääsyyn valittuna päivänä ja valittuun kellonaikaan.

Jos Asiakas ei SKM:sta johtuvista syistä pysty käyttämään lippuaan, lippu/liput hyvitetään lipun ostaneelle Asiakkaalle tai siirretään toiselle päivälle.

Ennakkolippu on haltijakohtainen. Ennakkolipun oikeudet ulottuvat vain haltijaan.


Lipun maksaminen

Ennakkolippujen maksaminen tapahtuu Verkkokaupassa. Maksupalvelun tarjoajana on Suomi.fi-maksut -palvelu. Verkkokaupassamme maksuvälineeksi käyvät tavallisimmat luottokortit (kuten Visa, Eurocard, MasterCard, AMEX), verkkopankki sekä mobiilimaksut Siirto. ja MobilePay


Rekisteröityminen

Lipun ostaminen ei vaadi rekisteröitymistä.


Lipun toimitus

Verkkokaupasta ostetut liput toimitetaan PDF-muodossa Asiakkaan sähköpostiin maksamisen jälkeen. Lippuja ei toimiteta postitse. Mikäli lipun saapumisessa vaikuttaa olevan viivettä, Asiakkaan tulee tarkistaa sähköpostin roskapostikansio.

Vaihto- ja palautusehdot

Näyttelysisäänpääsyyn oikeuttavat ennakkoliput

Ostettuja lippuja ei lähtökohtaisesti hyvitetä, eikä niitä voi vaihtaa tai palauttaa.

Poikkeuksena edellä mainittuun on tilanne, jossa lipunhaltija ei pääse sisään museoon lipun oikeuttamana ajankohtana, vaikka on saapunut museolle viimeistään 60 minuuttia ennen lipun oikeuttaman ajankohdan päättymistä. Tässä tapauksessa SKM hyvittää tai siirtää lipun/liput toiselle päivälle.


Ongelmatilanteet

Ongelmatilanteessa Asiakkaan tulee ottaa yhteyttä asiakaspalveluun joko soittamalla numeroon +358 50 4624 120 tai sähköpostitse tickets@kansallismuseo.fi. Asiakaspalvelu on avoinna Kansallismuseon auki ollessa ti-pe klo 10–12.


Kolmannet osapuolet Verkkokaupassa

Kansallismuseon verkkosivustolta on linkki Verkkokauppaan, joka on kolmannen osapuolen omistama ja ylläpitämä sivu. SKM ei vastaa kolmansien osapuolien tuottamien sivujen toiminnasta, sisällöstä tai muista ominaisuuksista. Sivulla saattaa olla omat käyttöehtonsa, asiakasrekisterinsä, eikä SKM:lla ole mahdollisuutta vaikuttaa sivun sisältöön, jonka tekijä tai julkaisija on joku muu kuin SKM.


Immateriaalioikeudet

Verkkokaupan koko sisältö, esimerkiksi kuvat, logot, tuotetiedot ja tekstit, ovat SKM:n ja/tai kolmannen osapuolen omistamilla tekijänoikeuksilla ja muilla aineettomilla oikeuksilla suojattua omaisuutta. Verkkokaupan sisällön kaikki immateriaalioikeudet kuuluvat SKM:lle ja/tai kolmannelle osapuolelle.

Muut ehdot

SKM ei takaa Verkkokaupan keskeytyksetöntä tai virheetöntä toimintaa eikä vastaa sen saatavuudesta. SKM pidättää oikeuden ottaa palvelu tai sen osa tilapäisesti pois käytöstä, esimerkiksi Verkkokaupan päivitysten vuoksi. Mikäli pakottavasta lainsäädännöstä ei muuta johdu, SKM ei vastaa mistään Verkkokaupan käytöstä, sen estyneestä käytöstä tai muusta näihin liittyvästä syystä aiheutuvasta vahingosta.

SKM pidättää oikeuden muuttaa Verkkokaupan sopimus- ja toimitusehtoja ilman ennakkoilmoitusta. Myös Verkkokaupassa tarjottavat palvelut, ulkoasu, sisältö, saatavuus, ominaisuudet voivat muuttua.

Palvelun kaikkiin ehtoihin sovelletaan Suomen lakia.


Palveluntarjoaja

Museovirasto
Y-tunnus: 0292559-2
PL 913, 00101 Helsinki
tickets@kansallismuseo.fi