Vierailuohje

Kansallismuseo on avoinna 15.10. saakka tiistaista sunnuntaihin klo 11–18. Museoon on vapaa pääsy perjantaisin klo 16–18 sekä Kansallismuseo 48H -tapahtuman aikana 13.-15.10.

Museon viimeisenä aukioloviikonloppuna 13.-15.10. järjestämme 48 tunnin museoelämyksen ennen Kansallismuseon sulkeutumista 16.10. peruskorjaus- ja lisärakentamishankkeen ajaksi. Perjantaina 13.10. museo on avoinna normaaliin tapaan klo 11-18. Tämän jälkeen museo avautuu uudelleen klo 19, ja on avoinna yötä päivää sunnuntaihin 15.10. klo 19 saakka. Lisätietoa ainutlaatuisesta Kansallismuseo 48H -tapahtumasta ja jäähyväisviikonlopun aikataulusta löydät täältä.

Kansallismuseon kaikki tilat ja palvelut avataan yleisölle uudelleen keväällä 2027.

Verkkolipunmyynti

Kansallismuseon pääsylippuja on mahdollista ostaa etukäteen verkkokaupasta. Lippuja myydään myös museossa paikan päällä. Lipun voi ostaa hyvissä ajoin etukäteen tai vaikka samana päivänä. Myös museokorttilaiset ja muut maksuttomaan vierailuun oikeutetut voivat varata vierailuajan etukäteen verkkolippukaupan kautta.

Pääsylippujen hinnat ovat edullisemmat verkkokaupassa kuin paikan päällä ostettuna.

Kaikki lippuhinnat ja aukioloajat. Kansallismuseoon on vapaa pääsy joka perjantai klo 16–18 aina perjantaihin 13.10. saakka.

Reput, isot laukut, sateenvarjot sekä juomat ja elintarvikkeet tulee jättää säilytykseen museovierailun ajaksi. Museokaupasta voit lainata pienen laukun vierailun ajaksi.

Mannerheimintien remontti – tarkastathan reitit Kansallismuseoon

Mannerheimintien työmaa voi aiheuttaa muutoksia jalankulkuun museon edustalla. Työmaan aikana raitiovaunut eivät kulje Mannerheimintietä ja Kansallismuseo-pysäkki on pois käytöstä. Raitiovaunut kiertävät Töölön kautta Runeberginkatua. Katso kulkuyhteydet HSL:n reittioppaasta.

Turvalliset tilat

Kansallismuseossa noudatetaan turvallisen tilan periaatteita. Museon tavoitteena on tarjota sekä normaalioloissa että poikkeavissa tilanteissa fyysisesti ja henkisesti turvallinen tila niin museokävijöille kuin henkilökunnalle.

Opastukset ja elämykset

Meillä on tarjolla paljon erilaisia kierroksia ja elämyksiä.

Ilmaisten audiokierrosten sisällöt ovat aina kuunneltavissa myös oman puhelimen kautta, joten kannattaa varata omat kuulokkeet mukaan. Näin lataat maksuttoman audioguide-sovelluksen käyttöön.

Valokuvaaminen

Kansallismuseossa saa ottaa valokuvia omaan käyttöön ja saa käyttää normaalia salamavaloa. Kuvia saa julkaista omilla sosiaalisen median kanavilla ja ne voi halutessaan merkitä Kansallismuseon julkaisuihin.

Ota yhteyttä kansallismuseo@kansallismuseo.fi mikäli

  • haluat kuvata museon ollessa suljettuna
  • käytät kuvatessasi kolmijalkaa tai lisävaloa
  • kuvia julkaistaan jossain muualla kuin henkilökohtaisilla kanavillasi
  • kuvaaminen liittyy kaupalliseen yhteistyöhön (esim. tuotteiden promoamiseen tai mainontaan)

Löytötavarat

Unohtuneita tavaroita voi tiedustella lippukassalta museon aukioloaikoina puhelimitse 0295 33 6901 tai muulloin sähköpostitse osoitteesta kansallismuseo@kansallismuseo.fi.