Vierailuohje

Täältä voit lukea ajantasaiset ohjeet turvalliseen museovierailuun Kansallismuseossa.

  • Kansallismuseo on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 11–18.
  • Kaikki opastukset ja tapahtumat peruttu ajalla 28.12.2021-31.1.2022.
  • Edellytämme koronapassia kaikilta yli 16-vuotiailta.
  • Rajoitamme asiakasmääriä turvallisen vierailun takaamiseksi.
  • Voit ostaa pääsyliput ennakkoon verkkokaupasta tai paikan päältä museolta. Verkkokaupasta liput saatavilla edullisempaan hintaan kuin paikan päältä.

Turvalliset tilat ja turvavälit

Kansallismuseon tavoitteena on tarjota sekä normaalioloissa että poikkeavissa tilanteissa fyysisesti ja henkisesti turvallinen tila niin museokävijöille kuin henkilökunnalle. Kansallismuseon tiloja siivotaan tehostetusti. Pidämme museotiloissa huolta siitä, että kävijöillä on mahdollisuus pitää turvavälit toisiinsa ja henkilökuntaamme.

Verkkolipunmyynti

Kansallismuseon pääsylippuja on mahdollista ostaa etukäteen verkkokaupasta. Lippuja myydään myös museossa paikan päällä. Lipun voi ostaa hyvissä ajoin etukäteen tai vaikka samana päivänä. Lippuja voi ostaa kerrallaan enintään yhdeksän kappaletta.

Myös museokorttilaiset ja muut maksuttomaan vierailuun oikeutetut voivat varata vierailuajan etukäteen verkkolippukaupan kautta.

Kansallismuseoon on vapaa pääsy joka perjantai klo 16–18. Voit varata verkkolippukaupassa myös maksuttoman vierailuajan.

Pääsylippujen hinnat ovat edullisemmat verkkokaupassa kuin paikan päällä ostettuna. Lipun ostaminen ei vaadi rekisteröitymistä. Tästä pääset ostamaan pääsyliput verkkokaupasta. Ostoksen jälkeen saat vielä vahvistusviestin, jossa on lisäohjeita koskien museoon saapumista.

Käsien desinfiointi

Kävijöille tarjotaan mahdollisuus käsien desinfioitiin erityisesti sisääntulon ja lipunmyynnin yhteydessä, mutta myös muissa pisteissä.

Suosittelemme korttimaksua. Otamme vastaan myös käteistä, niin museokaupoissa ja ravintoloissa kuin lipunmyynnissäkin.

Opastukset

Olemme suunnitelleet sisäkierroksille turvalliset kulkureitit, ja oppaat käyttävät äänentoistolaitteita tarpeellisen välimatkan takaamiseksi.

Audiokierrosten sisällöt ovat aina kuunneltavissa myös oman puhelimen kautta, joten kannattaa varata omat kuulokkeet mukaan. Näin lataat maksuttoman audioguide-sovelluksen käyttöön.

Tapahtumat

Tarkastamme koronapassin tapahtumissamme.

Osa tapahtumista saattaa edellyttää ennakkoilmoittautumista. Koronatilanteen muuttuessa saatamme joutua peruuttamaan tapahtumia lyhyelläkin varoitusajalla. Tarkistathan tarkemmat tiedon aina Kansallismuseon verkkosivuilta.

Museokaupat ja museoravintolat

Kansallismuseon museokauppa on avoinna kohteen ollessa auki. Kaupan siivousta on tehostettu ja turvaetäisyydet otetaan huomioon. Samoin museoravintola on avoinna kohdekohtaisen aukiolon puitteissa. Tarkistathan tarkemmat aukioloajan ravintolan sivuilta. Museoravintoloissa noudatetaan valtioneuvoston ravintoloille antamaa ohjeistusta. Kansallismuseon museoravintolassa edellytetään koronapassia.

Kokoukset, juhlat ja muut tilaisuudet

Tarkastamme koronapassin kaikilta kokous- ja juhlapalveluiden asiakkailtamme.

Kansallismuseossa on mahdollista järjestää kokouksia, juhlia ja muita tilaisuuksia sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa. Tilaisuuden järjestäjän täytyy huolehtia vieraidensa turvallisuudesta niin, että riittävät turvavälit ja hygienia toteutuvat. Kokous- ja juhlatiloissamme sekä tilojen välittömässä läheisyydessä ja kaikissa wc-tiloissa on käsien desinfiointiainetta saatavilla.

Kasvomaskit

Suosittelemme kasvomaskin käyttöä museon tiloissa kaikille yli 12-vuotiaille kävijöille. Tuothan tarvittaessa oman kasvomaskin mukanasi. Kansallismuseosta voi ostaa yksittäispakattuja kirurgisia suu-nenäsuojaimia.

Koronatodistus eli koronapassi

Edellytämme koronapassia kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä museovierailta. Lataathan koronapassin valmiiksi ennen museovierailua. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi. Koronapassi tarkistetaan lukijasovelluksella skannaamalla QR-koodi kännykästä tai paperitodistuksesta.

Koronatodistuksen eli koronapassin saa osoitteesta omakanta.fi.
Ohjeet: www.kanta.fi/koronatodistus.

Hyväksymme myös EU:n ulkopuolella myönnetyn koronapassin.

Terveenä museoon

Tervetuloa museoon terveenä! Mikäli tunnet itsesi sairaaksi, jääthän kotiin.

Suomen kansallismuseo seuraa Kansallismuseon osalta valtioneuvoston, ministeriöiden, THL:n, aluehallintovirastojen sekä kuntien alueellisia ja paikallisia ohjeita (Etelä-Suomen aluehallintoviraston ohjeet)

Koronatilanteen muuttuessa saatamme joutua peruuttamaan tilaisuuksia, rajoittamaan kävijämääriä enemmän tai sulkemaan palveluitamme Kansallismuseossa. Seuraathan Kansallismuseon verkkosivuja ja some-kanavia. Facebookissa meidät löytää Kansallismuseo-nimellä ja Instagramissa [@kansallismuseo].


Päivitetty 10.1.2022