Vierailuohje

Täältä voit lukea ajantasaiset ohjeet turvalliseen museovierailuun Kansallismuseossa.

Turvalliset tilat ja turvavälit

Kansallismuseon tavoitteena on tarjota sekä normaalioloissa että poikkeavissa tilanteissa fyysisesti ja henkisesti turvallinen tila niin museokävijöille kuin henkilökunnalle. Kansallismuseon tiloja siivotaan tehostetusti. Pidämme museotiloissa huolta siitä, että kävijöillä on mahdollisuus pitää turvavälit toisiinsa ja henkilökuntaamme.

Verkkolipunmyynti

Kansallismuseon pääsylippuja on mahdollista ostaa etukäteen verkkokaupasta. Lippuja myydään myös museossa paikan päällä. Lipun voi ostaa hyvissä ajoin etukäteen tai vaikka samana päivänä. Lippuja voi ostaa kerrallaan enintään yhdeksän kappaletta.

Myös museokorttilaiset ja muut maksuttomaan vierailuun oikeutetut voivat varata vierailuajan etukäteen. Kansallismuseoon on vapaa pääsy joka perjantai klo 16.15–18.00. Voit varata verkkokaupastamme myös maksuttoman vierailuajan.

Pääsylippujen hinnat ovat samat verkkokaupassa ja paikan päällä ostettuna. Lipun ostaminen ei vaadi rekisteröitymistä. Tästä pääset ostamaan pääsyliput verkkokaupasta. Ostoksen jälkeen saat vielä vahvistusviestin, jossa on lisäohjeita koskien museoon saapumista.

Käsien desinfiointi

Kävijöille tarjotaan mahdollisuus käsien desinfioitiin erityisesti sisääntulon ja lipunmyynnin yhteydessä, mutta myös muissa pisteissä.

Suosittelemme korttimaksua. Otamme vastaan myös käteistä, niin museokaupoissa ja ravintoloissa kuin lipunmyynnissäkin.

Opastukset

Tarkastamme koronapassin 4.12.2021 alkaen yli 20 hengen opastuksilla.

Olemme suunnitelleet sisäkierroksille turvalliset kulkureitit, ja oppaat käyttävät äänentoistolaitteita tarpeellisen välimatkan takaamiseksi.

Audiokierrosten sisällöt ovat aina kuunneltavissa myös oman puhelimen kautta, joten kannattaa varata omat kuulokkeet mukaan. Näin lataat maksuttoman audioguide-sovelluksen käyttöön.

Tapahtumat

Tarkastamme koronapassin 4.12.2021 alkaen yli 20 hengen tapahtumissa.

Osa tapahtumista saattaa edellyttää ennakkoilmoittautumista. Koronatilanteen muuttuessa saatamme joutua peruuttamaan tapahtumia lyhyelläkin varoitusajalla. Tarkistathan tarkemmat tiedon aina Kansallismuseon verkkosivuilta.

Museokaupat ja museoravintolat

Kansallismuseon museokauppa on avoinna kohteen ollessa auki. Kaupan siivousta on tehostettu ja turvaetäisyydet otetaan huomioon. Samoin museoravintola on avoinna kohdekohtaisen aukiolon puitteissa. Tarkistathan tarkemmat aukioloajan ravintolan sivuilta. Museoravintoloissa noudatetaan valtioneuvoston ravintoloille antamaa ohjeistusta.

Kansallismuseon museoravintola ottaa käyttöön koronapassin sunnuntaista 28.11.2021 alkaen. Tarkastamme koronapassin kaikilta yli 16-vuotiailta asiakkailtamme. Koronapassi tarkistetaan THL:n hyväksymällä lukijaohjelmalla. Koronapassi löytyy Omakannasta – varauduthan esittämään sen museoravintolaan tullessasi.

Kokoukset, juhlat ja muut tilaisuudet

Tarkastamme koronapassin 4.12.2021 alkaen yli 20 hengen kokouksissa.

Kansallismuseossa on mahdollista järjestää kokouksia, juhlia ja muita tilaisuuksia sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa. Tilaisuuden järjestäjän täytyy huolehtia vieraidensa turvallisuudesta niin, että riittävät turvavälit ja hygienia toteutuvat. Kokous- ja juhlatiloissamme sekä tilojen välittömässä läheisyydessä ja kaikissa wc-tiloissa on käsien desinfiointiainetta saatavilla.

Kasvomaskit ja koronatodistus (ns. koronapassi)

Suosittelemme kasvomaskin käyttöä museon tiloissa kaikille yli 12-vuotiaille kävijöille. Tuothan tarvittaessa oman kasvomaskin mukanasi. Kansallismuseosta voi ostaa yksittäispakattuja kirurgisia suu-nenäsuojaimia.

Emme edellytä koronapassia museovierailta.
Tarkastamme koronapassin yli 20 hengen tapahtumissa, opastuksilla ja kokouksissa.
Museoravintolassa koronapassi tarvitaan kaikilta yli 16-vuotiailta.
Kokousasiakkaita ohjeistamme erikseen varauksen yhteydessä.

Terveenä museoon

Tervetuloa museoon terveenä! Mikäli tunnet itsesi sairaaksi, jääthän kotiin.

Suomen kansallismuseo seuraa Kansallismuseon osalta valtioneuvoston, ministeriöiden, THL:n, aluehallintovirastojen sekä kuntien alueellisia ja paikallisia ohjeita (Etelä-Suomen aluehallintoviraston ohjeet)

Koronatilanteen muuttuessa saatamme joutua peruuttamaan tilaisuuksia, rajoittamaan kävijämääriä enemmän tai sulkemaan palveluitamme Kansallismuseossa. Seuraathan Kansallismuseon verkkosivuja ja some-kanavia. Facebookissa meidät löytää Kansallismuseo-nimellä ja Instagramissa [@kansallismuseo].


Päivitetty 3.12.2021