Vierailuohje

  • Kaikki lippuhinnat ja aukioloajat
  • Voit ostaa pääsyliput ennakkoon verkkokaupasta tai paikan päältä museolta. Verkkokaupasta liput edullisemmin.
  • Reput, isot laukut, sateenvarjot sekä paksut ja märät takit tulee jättää säilytykseen.
  • Nastakengillä ei saa kulkea museon sisätiloissa, sillä nastat vaurioittavat lattiapintoja. Lippukassalta saa lainata sisätossut, jos omat vaihtokengät unohtuivat.

Turvalliset tilat

Kansallismuseossa noudatetaan turvallisen tilan periaatteita. Museon tavoitteena on tarjota sekä normaalioloissa että poikkeavissa tilanteissa fyysisesti ja henkisesti turvallinen tila niin museokävijöille kuin henkilökunnalle.

Verkkolipunmyynti

Kansallismuseon pääsylippuja on mahdollista ostaa etukäteen verkkokaupasta. Lippuja myydään myös museossa paikan päällä. Lipun voi ostaa hyvissä ajoin etukäteen tai vaikka samana päivänä. Lippuja voi ostaa kerrallaan enintään yhdeksän kappaletta. Myös museokorttilaiset ja muut maksuttomaan vierailuun oikeutetut voivat varata vierailuajan etukäteen verkkolippukaupan kautta.

Pääsylippujen hinnat ovat edullisemmat verkkokaupassa kuin paikan päällä ostettuna. Lipun ostaminen ei vaadi rekisteröitymistä. Tästä pääset ostamaan pääsyliput verkkokaupasta. Ostoksen jälkeen saat vielä vahvistusviestin, jossa on lisäohjeita koskien museoon saapumista.

Kansallismuseoon on vapaa pääsy joka perjantai klo 16–18.

Opastukset ja elämykset

Meillä on tarjolla paljon erilaisia kierroksia ja elämyksiä.

Ilmaisten audiokierrosten sisällöt ovat aina kuunneltavissa myös oman puhelimen kautta, joten kannattaa varata omat kuulokkeet mukaan. Näin lataat maksuttoman audioguide-sovelluksen käyttöön.

Valokuvaaminen

Kansallismuseossa saa ottaa valokuvia omaan käyttöön ja saa käyttää normaalia salamavaloa. Kuvia saa julkaista omilla sosiaalisen median kanavilla ja ne voi halutessaan merkitä Kansallismuseon julkaisuihin.

Ota yhteyttä kansallismuseo@kansallismuseo.fi mikäli

  • haluat kuvata museon ollessa suljettuna
  • käytät kuvatessasi kolmijalkaa tai lisävaloa
  • kuvia julkaistaan jossain muualla kuin henkilökohtaisilla kanavillasi
  • kuvaaminen liittyy kaupalliseen yhteistyöhön (esim. tuotteiden promoamiseen tai mainontaan)

Löytötavarat

Unohtuneita tavaroita voi tiedustella lippukassalta museon aukioloaikoina puhelimitse 0295 33 6901 tai muulloin sähköpostitse osoitteesta kansallismuseo@kansallismuseo.fi.