Vierailuohje

  • Kaikki lippuhinnat ja aukioloajat. Kansallismuseoon on vapaa pääsy joka perjantai klo 16–18.
  • Kansallismuseo suljetaan 16.10.2023 alkaen peruskorjauksen ja uudisrakentamisen vuoksi 2–3 vuodeksi.
  • Reput, isot laukut, sateenvarjot sekä juomat ja elintarvikkeet tulee jättää säilytykseen. Lippukassalta saa lainata pienen laukun vierailun ajaksi.

Verkkolipunmyynti

Kansallismuseon pääsylippuja on mahdollista ostaa etukäteen verkkokaupasta. Lippuja myydään myös museossa paikan päällä. Lipun voi ostaa hyvissä ajoin etukäteen tai vaikka samana päivänä. Myös museokorttilaiset ja muut maksuttomaan vierailuun oikeutetut voivat varata vierailuajan etukäteen verkkolippukaupan kautta.

Pääsylippujen hinnat ovat edullisemmat verkkokaupassa kuin paikan päällä ostettuna.

Mannerheimintien remontti – tarkastathan reitit Kansallismuseoon

Mannerheimintien remontin aikana raitiovaunut eivät kulje Mannerheimintietä ja Kansallismuseo-pysäkki on pois käytöstä. Raitiovaunut kiertävät Töölön kautta Runeberginkatua. Katso kulkuyhteydet HSL:n reittioppaasta.

Turvalliset tilat

Kansallismuseossa noudatetaan turvallisen tilan periaatteita. Museon tavoitteena on tarjota sekä normaalioloissa että poikkeavissa tilanteissa fyysisesti ja henkisesti turvallinen tila niin museokävijöille kuin henkilökunnalle.

Opastukset ja elämykset

Meillä on tarjolla paljon erilaisia kierroksia ja elämyksiä.

Ilmaisten audiokierrosten sisällöt ovat aina kuunneltavissa myös oman puhelimen kautta, joten kannattaa varata omat kuulokkeet mukaan. Näin lataat maksuttoman audioguide-sovelluksen käyttöön.

Valokuvaaminen

Kansallismuseossa saa ottaa valokuvia omaan käyttöön ja saa käyttää normaalia salamavaloa. Kuvia saa julkaista omilla sosiaalisen median kanavilla ja ne voi halutessaan merkitä Kansallismuseon julkaisuihin.

Ota yhteyttä kansallismuseo@kansallismuseo.fi mikäli

  • haluat kuvata museon ollessa suljettuna
  • käytät kuvatessasi kolmijalkaa tai lisävaloa
  • kuvia julkaistaan jossain muualla kuin henkilökohtaisilla kanavillasi
  • kuvaaminen liittyy kaupalliseen yhteistyöhön (esim. tuotteiden promoamiseen tai mainontaan)

Löytötavarat

Unohtuneita tavaroita voi tiedustella lippukassalta museon aukioloaikoina puhelimitse 0295 33 6901 tai muulloin sähköpostitse osoitteesta kansallismuseo@kansallismuseo.fi.