Nick Ervinck – GNI-RIapr2021

Avoinna tänään 10—16
16.4.2021 11:00 — 28.11.2021 17:00

TULOSSA! Tulevaisuus kohtaa keskiajan. Palkittu belgialainen nykytaiteilija Nick Ervinck tunnetaan suurista värikkäistä 3D-veistoksista ja 3D-printeistä, jotka saapuvat Hämeen linnaan 16.4.2021 alkaen. Näyttely on Ervinckin ensinäyttely Pohjoismaissa.

Ervinckin kyborgimaiset veistokset yhdistävät historiallisen kuvakielen nykyteknologian kanssa. Teokset ovat vuoropuhelussa historiallisen ympäristön ja linnan esineiden kanssa: esimerkiksi veistokset ja linnan haarniskat saavat katsojan pohtimaan teknologian evoluutiota. Kyborgit kohtaavat ritarit!

Ervinckin moderniin kuvanveistoperinteeseen nojautuvat, futuristiset teossarjat levittäytyvät keskiaikaiseen linnaan ja sen ympäristöön. Näyttely käsittää lähes 50 teosta.

Mystisyyttä henkivä näyttely on teosmäärältään Nick Ervinckin (s. 1981) suurin. Gentin kuninkaallisesta taideakatemiasta KASK:sta valmistuneen taiteilijan töitä on ollut esillä yksityis- ja yhteisnäyttelyissä muun muassa Tokiossa, Shanghaissa, Berliinissä, Amsterdamissa, Rio de Janeirossa, New Yorkissa ja San Franciscossa. Hämeen linnassa nähdään niin 3D-veistoksia, keramiikkaa kuin printtejä.


Kuvagalleria: Hämeen linnaan esille tulevia Ervinckin veistoksia.

Katso Nick Ervinckin haastattelu, joka on kuvattu Hämeen linnassa syksyllä 2018.