Kuvakaappaus Ingeborg Tott -pelistä.

Virtuaalitodellisuuspeli Ingeborg Tott

Avoinna tänään 11—16
20.8.2022 10:00

Laita virtuaalilasit silmille ja siirry Ingeborgin maailmaan! Ingeborg Tott on Suomen kansallismuseolle toteutettu virtuaalitodellisuuspeli, joka on koettavissa ensimmäistä kertaa Hämeen linnassa keskiaikafestivaalien aikana lauantaina ja sunnuntaina 20.8.-21.8. klo 10-16. Tekijät ovat paikalla kertomassa pelin tekemisestä ja auttamassa sen käytössä. Peliä voi käyttää yksi henkilö kerrallaan. Pelin kesto on noin 10 minuuttia.

Pelimaailma sijoittuu 1500-luvun alun Hämeen linnaan, jossa pelaaja kohtaa periksiantamattomuudestaan tunnetun Ingeborg Aakentytär Tottin. Tämä voimakas ja pelätty linnan komentaja oli rikas, itsenäinen nainen, ja sivistynyt tieteen ja uskonnon ystävä.

Ingeborgista on saatavilla vain vähän tutkittua tietoa. Pelin lähtökohdat ovat siten historiallisissa faktoissa, mutta pelikokemus kurottaa taiteen ja fantasian rajoille. Pelissä liikutaan Hämeen linnan vartijoiden huoneessa, Tykkitornissa ja Kuninkaansalissa. Onnistuminen tehtävissä palkitaan rikkauksilla ja aatelisarvolla, epäonnistuminen syöksee pelaajan köyhyyteen.

Ingeborg -pelikonsepti voitti 2021 Embrace Impact Hack-Art-On-tapahtuman, jonka pääyhteistyökumppanit olivat Helsinki XR Center, Varjo, Aalto Studios, MAGICS ja Suomen kansallismuseo. Voittoisan projektin tekijätiimiin kuuluvat Alma Hoque, Pauliina Lahti, Isra Rab ja Lotta Veromaa. Ingeborgille liikkeen ja äänen on antanut näyttelijä Alma Pöysti, vartijan ääninäyttelijä on Carl Alm.

Lisätietoa pelistä