Olavinlinna

Tuhansien tarinoiden ja monien taistelujen ikoninen Olavinlinna.

Olavinlinnan historia

Avoinna tänään 10—16 10/5 € Katso kaikki hinnat ja aukioloajat

Linnassa tapahtuu

Aikuisten tapahtumat

Pimeät K18 –kierrokset Olavinlinnassa

Kuuluuko linnan käytävillä oikeasti askelia? Kuka olikaan tarinan Harmaa herra? Tiedätkö, kuka linnan isännistä poikkesi raskaalla tavalla hyveen polulta? Pimeillä...
Lue lisää
Koko perheen tapahtumat

Tuomaan markkinat ja juhlavalaisu Olavinlinnassa

Täällä haluat olla mukana! Olavinlinnan Tuomaan markkinat järjestetään 14.12. klo 11-18 ja joulun ja markkinahumun kunniaksi linna saa juhlavalaisun. Juhlavalaisu...
Lue lisää
Koko perheen tapahtumat

Pako linnasta® -perhetapahtuma

Suosittu Pako linnasta® -tapahtuma palaa jälleen Olavinlinnaan keskiviikkona 23.10. klo 11-19. Tällä kertaa tapahtuma on suunnattu lapsiperheille. Kokoa oma enintään...
Lue lisää

Olavinlinnan opastukset

Olavinlinnaan pääsee tutustumaan vain opastetuilla kierroksilla. Järjestämme yleiskierroksia ja erilaisille ryhmille soveltuvia kierroksia.
Lue lisää

Suunnittele vierailusi

Aukioloajat

Liput

Yhteystiedot

Saavutettavuus

Olavinlinna on rakennettu puolustustarkoituksessa vuonna 1475 mahdollisimman saavuttamattomaksi kallioiselle Kyrönsalmen saarelle. Linnan piha on kivetty epätasaisilla luonnonkivillä, portaat ovat jyrkkiä, osa oviaukoista on ahtaita ja matalia. Sisätiloissa on monia tasoeroja sekä kynnyksiä.

Etsimme aktiivisesti ratkaisuja muinaismuistolain ja resurssiemme puitteissa linnan esteettömyyden parantamiseksi. Kesäkuussa 2015 linnaan on avattu esteetön reitti Tallisaaresta ponttonisillan kautta linnan ensimmäiselle pihalle Vesiportin bastioniin.

Lue lisää

Museoravintola

Museoravintola Olavinlinna suosii lähiruokaa sekä paikallista ruokakulttuuria ja vahvistaa Olavinlinnan asemaa yhtenä nostalgisen Suomi-matkailun pääkohteista.

Ravintola Linnantupa palvelee linnassa kävijöitä päivittäin kesäkuukausina, muun ajan vuodesta ravintola toimii tilausravintolana. Ravintola on auki myös isoimpien tapahtumien aikana talvikaudella.

Lue lisää

Opastukset

Tervetuloa tutustumaan Olavinlinnaan opastetuilla kierroksilla. Linnassa ei voi kiertää vapaasti.

Yleisöopastuksia järjestetään suomeksi ja englanniksi 1.6.–30.9. päivittäin joka täysi tunti. Talviaikana 1.10.–31.5. opastetut kierrokset ovat tasatunnein suomeksi, muilla kielillä varauksesta.

Ison linnanpihan alueelle pääsee tutustumaan loka-maaliskuun aikana linnan ollessa avoinna.

Lue lisää