Turvallinen museovierailu

Olavinlinnan tavoitteena on tarjota sekä normaalioloissa että poikkeavissa tilanteissa turvallinen tila niin museokävijöille kuin henkilökunnalle. Nyt voit myös ostaa lipun ennakkoon verkosta!


Osta ennakkolippuTurvalliset tilat ja turvavälit

Olavinlinnan tavoitteena on tarjota sekä normaalioloissa että poikkeavissa tilanteissa turvallinen tila niin museokävijöille kuin henkilökunnalle.

Olavinlinnan tiloja siivotaan tehostetusti. Toivomme että Olavinlinnassa vierailevat asiakkaat noudattavat voimassa olevia ohjeita. Henkilökuntamme neuvoo ja ohjeistaa asiakkaita tarvittaessa sekä valvoo turvavälien ja kävijämäärärajoitusten toteutumista.

Tarjoamme mahdollisuuden käsien desinfioitiin erityisesti sisääntulon ja lipunmyynnin yhteydessä, mutta myös muissa pisteissä. Olavinlinnan historiallisesta perusnäyttelystä on suljettu kosketusnäyttö. Olavinlinnassa kiinnitetään erityistä huomiota ahtaisiin tiloihin. Tämän vuoksi linnan tornit ovat suljettuina ja Pikku Herttuan Sali pidetään kiinni.

Suosittelemme korttimaksua.

Opastukset

Tänä kesänä Olavinlinnassa järjestetään yleisöopastuksia päivittäin. Opastukset järjestetään lähinnä ulkotiloissa. Maksimiryhmäkoot toteutetaan voimassa olevien määräyksien mukaisesti. Olemme suunnitelleet kierroksille turvalliset kulkureitit, ja oppaat käyttävät äänentoistolaitteita tarpeellisen välimatkan takaamiseksi.

Tapahtumat

Tarkista tarkemmat tiedot tapahtumista aina verkkosivultamme.

Museokauppa ja museoravintola

Museokauppa on avoinna kohteen ollessa auki. Museoravintolassa noudatetaan valtioneuvoston ravintoloille antamaa ohjeistusta.

Kokoukset, juhlat ja muut tilaisuudet

Olavinlinnassa on mahdollista järjestää kokouksia, juhlia ja muita tilaisuuksia. Tilaisuuksien varauksissa noudatamme voimassa olevaa suositusta kokoontumisrajoituksista. Tilaisuuksien varauksista vastaa Osuuskauppa Suur-Savon myyntipalvelu.

Kasvomaskit

Suosittelemme kasvomaskin käyttöä museon tiloissa ottaen huomioon paikallisen ikäsuosituksen. Tuothan oman kasvomaskin mukanasi, sillä emme jaa kasvomaskeja kohteessamme vieraileville. Olavinlinnan museokaupassa on myytävänä yksittäispakattuja suu- ja nenäsuojaimia.

Terveenä museoon

Tervetuloa museoon terveenä! Mikäli tunnet itsesi sairaaksi, jääthän kotiin.

Suomen kansallismuseo seuraa Olavinlinnan osalta valtioneuvoston, ministeriöiden, THL:n, Itä-Suomen aluehallintoviraston sekä Itä-Savon sairaanhoitopiirin antamia alueellisia ja paikallisia ohjeita.

Koronatilanteen muuttuessa saatamme joutua peruuttamaan tilaisuuksia, rajoittamaan kävijämääriä tai sulkemaan palveluitamme Olavinlinnassa.

Seuraathan Olavinlinnan verkkosivuja ja some-kanavia Facebookissa ja Instagramissa

Päivitetty 9.8.2021