01 WEB Sanna Lehto Seurasaari015

Retkelle Seurasaareen

Seurasaari on kaikille avoin Helsingin kaupungin ulkoilupuisto, jossa sijaitsee Seurasaaren ulkomuseo. Saaressa voi viettää aikaa luonnon rauhassa metsäisillä poluilla, rantakallioilla ja kesäaikaan uimarannoilla. Seurasaaren ulkomuseossa pääsee syventymään menneiden aikojen elämään tutustumalla ulkomuseon vanhoihin rakennuksiin. Saaren kahvilat palvelevat kesäaikaan päivittäin ja talvikaudella viikonloppuisin.

Pääsyliput Seurasaaren ulkomuseoon

Seurasaari on Helsingin kaupungin ulkoilupuisto, jonne kaikille on vapaa pääsy.

Suomen kansallismuseon ylläpitämä Seurasaaren ulkomuseo on avoinna vuosittain kesäkaudella 15.5.–15.9. Museorakennuksiin myydään pääsylippuja. Lipun voi ostaa museon lippukioskilta saaren alkupäästä sillan kupeesta. Museon aukioloajat ja pääsylippujen hinnat.

Oppilasryhmien sisäänpääsy museoon on maksuton. Oppilasryhmät voivat vierailla museossa omatoimisesti opettajan johdolla tai varata maksullisen opastuksen. Ilmoita vierailustasi etukäteen tai varaa opastus: seurasaari@kansallismuseo.fi tai 0295 33 6912.

Saapuminen

Seurasaari on ulkoilusaari, jonne johtaa kävelysilta Seurasaarentien päästä. Polkupyörillä, sähköpotkulaudoilla ja moottoriajoneuvoilla ajo sillalla ja saaressa on kielletty lukuun ottamatta henkilökuntaliikennettä, huoltoajoa ja invatakseja.

HSL:n linja-auto 24, päätepysäkki Seurasaari (n. 20 min. Helsingin keskustasta).

Kaupunkipyörät: Seurasaari 91

Seurasaaren sillan vieressä on paikoitustilaa rajoitetusti. Pysäköinnillä on neljän tunnin aikarajoite.

Linja-autoille on pysäköintimahdollisuus Tamminiementien varrella.

Polkupyörien pysäköintipaikka on Seurasaarentien parkkipaikan yhteydessä ennen saarelle johtavaa siltaa.

Opastukset ja palvelut

Seurasaareen ja ulkomuseoon voi tutustua omatoimisesti tai tilata museosta joko lyhyen esittelyn tai pidemmän opastuksen.

Tilaa lyhyt esittely tai opastus itsellesi, perheellesi, kaveriporukalle, ryhmälle tai koululuokalle. Tutustu opastusvalikoimaan tästä.


Tilausopastusten hinnat ja varaukset

Varaukset: seurasaari@kansallismuseo.fi / p. 0295 33 6912 (1.4. alkaen)

  • Seurasaari-esittely, 15-20, min 40 € / ryhmä + pääsymaksu/hlö
  • Opastus, 45-60 min, 70 € / ryhmä + pääsymaksu/hlö
  • Koululaisopastus 70 € / ryhmä, sisältää pääsymaksut
  • Opastus aukioloajan ulkopuolella: 155 € + pääsymaksu/hlö

Lataa museoalueen kartta

Syö ja juo

Seurasaari on suosittu kohde eväsretkille. Saaressa saa nauttia omia eväitä. Muistathan siivota jälkesi.

Seurasaaressa ulkoilualueella on vapaasti käytössä oleva puugrilli. Helsingin kaupunki toimittaa grillipaikalle polttopuita. Muistathan ottaa omat tulitikut mukaan ja huolehtia paloturvallisuudesta! Seurasaaressa saa grillata vain kyseisellä grillillä. Omien grillien käyttö on kielletty.

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen voimassaolon aikana kaikki grillaaminen on kielletty.

Museoalueella eväiden syönti on sallittu Iisalmen pappilan puutarhassa ja terassilla sekä Kahiluodon kartanon puutarhassa. Seurasaaren ulkoilualueella ei ole katettuja eväsalueita, mutta grillipaikan vieressä sijaitsee pieni huvimaja.

Seurasaaren ulkomuseon kahvila Antin kaffeliiteri palvelee museon aukioloaikoina. Lisäksi saaressa on Kahvihuone Mieritz. Ravintola toistaiseksi suljettu.


Uimaranta

Seurasaaren ulkoilualueella on julkinen uimaranta saaren länsipuolella sekä maksuton Seurasaaren uimala, joka toimii nudistirantana.

WC

Seurasaaren ulkoilualueella on Helsingin kaupungin ylläpitämiä yleisö-wc. Museoalueella ei ole asiakas-WC:tä. WC:t sijaitsevat saaren pohjois- ja keskiosassa.


Saavutettavuus

Seurasaaren ulkoilualueella on hiekkapäällysteiset kävelypolut, joilla voi kulkea jalan, lastenrattaiden tai pyörätuolien kanssa. Muutoin saaren luonto on metsäistä kallioisine mäkineen, kosteine notkelmineen ja lehtoineen.

Seurasaaren ulkomuseon alue on vain osittain esteetön. Museoalueen rakennuksissa on korkeita kynnyksiä ja portaita. Iisalmen pappilaan ja museokauppaan pääsee porrashissillä. Lue lisää Seurasaaren ulkomuseon saavutettavuudesta.

Eläimet

Seurasaaren luonnon eläimet ovat tottuneet ihmisiin, mutta eteläranta on suojeltu lintupoikueiden ruokailualueeksi. Eläinten ruokkiminen museoalueella on kielletty.

Ulkoilualueelle mukaan tulevat lemmikit on pidettävä kytkettyinä. Opaskoirat ovat tervetulleita museoalueelle. Muita lemmikkejä ei saa tuoda museoalueelle.

Turvallisempi tila

Seurasaaren ulkomuseon tavoitteena on tarjota sekä normaalioloissa että poikkeavissa tilanteissa fyysisesti ja henkisesti turvallinen tila niin museokävijöille kuin henkilökunnalle.