Kulttuurin kummilapset

Suomen kansallismuseo ottaa kummilapsikseen vuonna 2023 syntyvät helsinkiläiset. Museo tarjoaa maksuttomia tapahtumia Kulttuurin kummilapsille kaksi kertaa vuodessa. Kansallismuseon ensimmäinen kummitapahtuma järjestetään vauvoille kesäkuussa 2023.

Helsinki on tarjonnut vuodesta 2020 alkaen jokaiselle helsinkiläiselle lapselle oman kulttuurikummin, joka järjestää lapselle joka vuosi kaksi maksutonta tapahtumaa, jotka sopivat lapsen kulloiseen ikään ja tarjoavat elämyksiä koko perheelle. Tapahtumia järjestetään lapsille seitsemän vuoden ajan, syntymävuodesta koulun aloitusvuoteen asti.

Jos lapsi asuu Helsingissä ja on syntynyt vuonna 2020 tai sen jälkeen, hänet voi ilmoittaa kummilapseksi osoitteessa kummilapset.hel.fi .  Toimintaan voi siis ilmoittautua mukaan milloin vain!

Mukana on nyt ensimmäistä kertaa myös kulttuuriperintöalan toimijoita. Vuonna 2023 syntyvien lasten kummeina toimivat Suomen kansallismuseon lisäksi Arkkitehtuurimuseo, Designmuseo, Helsingin kaupunginmuseo, Suomen kuttuuriperintökasvatuksen seura ja Helsingin yliopistomuseo. 

Kulttuurikummi määräytyy lapsen syntymävuoden mukaan. Eri vuosina syntyneillä on omat kulttuuritalot kummeina. Kulttuurin kummilapset -toiminnan takana on Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ja sitä tukee Jane ja Aatos Erkon säätiö.  

Vau! Vauvat valtaavat museon -tapahtuma kesäkuussa 2023

Kansallismuseo toivottaa kummilapset tervetulleeksi ensimmäiseen kummitapahtumaansa 5.–9.6.2023. Kummilapset ovat kesäkuussa vauvoja, joten päivä suunnitellaan vauvoille ja heidän läheisilleen leppoisaksi ja mukavaksi. Museo avataan kummilapsille jo klo 10, jolloin näyttelysaleissa on rauhallista kierrellä ennen museon avautumista muulle yleisölle. Tapahtumassa on myös monenlaista tekemistä, jota aikuinen ja vauva voivat tehdä yhdessä.

Tapahtuma on tarkoitettu vuonna 2023 syntyneille kummilapsille ja näiden läheisille. Jokaisen päivän tapahtumaan on ilmaiset liput 45 kummilapselle. Varaa lippusi huhtikuussa 2023 osoitteessa kummilapset.hel.fi

Lisätietoja Suomen kansallismuseon tapahtumista vuonna 2023 syntyville kummilapsille:
Museolehtori Hanna Korhonen, hanna.korhonen@kansallismuseo.fi

Lisätietoja Kulttuurin kummilapsista:
kummilapset.hel.fi
  
kulttuurin.kummilapset@hel.fi