Kulttuurin kummilapset

Vuonna 2023 syntyneet lapset, jotka asuvat Helsingissä, ovat Suomen kansallismuseon Kulttuurin kummilapsia! Museo tarjoaa kummilapsille maksuttomia tapahtumia kaksi kertaa vuodessa seitsemän vuoden ajan. Tapahtumat sopivat lapsen ikään ja tarjoavat elämyksiä koko perheelle.

Helsingin kaupunki on tarjonnut vuodesta 2020 alkaen jokaiselle helsinkiläiselle lapselle oman kummiorganisaation, joka järjestää lapselle joka vuosi kaksi maksutonta kulttuuritapahtumaa. Tapahtumia järjestetään lapsille seitsemän vuoden ajan, syntymävuodesta koulun aloitusvuoteen asti.

Jos lapsi asuu Helsingissä ja on syntynyt vuonna 2020 tai sen jälkeen, hänet voi ilmoittaa kummilapseksi osoitteessa kummilapset.hel.fi .  Toimintaan voi siis ilmoittautua mukaan milloin vain!

Kulttuurikummi määräytyy lapsen syntymävuoden mukaan. Eri vuosina syntyneillä on omat kulttuuritoimijat kummeina. Kulttuurin kummilapset -toimintaa koordinoi Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ja sitä tukee Jane ja Aatos Erkon säätiö.  

Vauvan kulttuuripakkaus -työpajat syksyllä 2023

Millaisia perinteitä perheessäsi tai yhteisössäsi on ja mitä haluaisit siirtää eteenpäin lapsellesi?

Vauvan kulttuuripakkaus -työpajassa voit pohtia, mitä kulttuurisia asioita haluaisit vauvan oppivan ja muistavan tulevaisuudessa. Työpajassa suunnitellaan oma kulttuuripakkaus, johon voit alkaa keräämään niitä asioita, joita haluat omista ja sukusi perinteistä tallettaa vauvan tulevaisuutta varten.

Työpajat järjestetään syksyllä Helsingin kaupungin leikkipuistojen sisätiloissa.

Työpajoihin voit ilmoittautua Kulttuurin kummilapset -järjestelmän kautta: kummilapset.hel.fi

Työpaja kestää noin 30 min, voit saapua jo 10 min aiemmin.
Kaikki leikkipuistot ovat esteettömiä ja niissä on tilat lastenhoitoon. Katso saapumisohjeet leikkipuistojen omilta sivuilta.

Lisätietoja Suomen kansallismuseon tapahtumista vuonna 2023 syntyville kummilapsille:
Museolehtori Hanna Korhonen, hanna.korhonen@kansallismuseo.fi

Lisätietoja Kulttuurin kummilapsista:
kummilapset.hel.fi
  
kulttuurin.kummilapset@hel.fi