Äärellä: Rohkeudesta, rakkaudesta, vapaudesta

Suljettu tänään
30.9.2020 15:00 — 14.3.2021 18:00

Kolmiosaisessa keskustelusarjassa puhutaan suoraan ja surutta rohkeudesta, rakkaudesta ja vapaudesta. Saako Suomessa rakastaa, milloin tarkoitus pyhittää keinot ja onko viha nykyajan vastine vapaudelle?

Rohkeudesta, rakkaudesta, vapaudesta -sarja on kolmen illan kokonaisuus arvopuhetta, maailman muuttamista ja ihmisyyttä. Keskustelun pohjaksi tarjoillaan ajatuksia herättävää esittävää taidetta sekä puhuttelevia alustuksia. Illat päättää Erätauko-säätiön fasilitoima yhteiskunnallinen keskustelu, jolla on yksi tavoite: lisätä ymmärrystä itsestä, muista ja maailmasta. Keskustelusarja on osa Rohkeus, rakkaus, vapaus! Muumit 75 -näyttelyn yleisöohjelmaa.

ÄÄRELLÄ: VAPAUDESTA

Päivämäärä ja ohjelma julkaistaan myöhemmin.


MENNEET KESKUSTELUT:

ÄÄRELLÄ: RAKKAUDESTA

ke 28.10. klo 17-19.30, Kansallismuseon 3. krs

Rakkaus on käytännöllistä, universaalia, yksityistä ja yhteistä. Rakastuminen huumaa ja kasvattaa pään pilviin. Elämämme ihmisenä ilman rakkautta ei olisi sellaista kuin sen tunnemme. Se on kasvattanut aivomme, kehittänyt suhteemme muihin, saanut jatkamaan sukua ja antanut hoivaa. Rakkaus on ylimaallinen, kaiken lävistävä tunne. Kuitenkin se näkyy ja kuluu eniten rakkauslauluissa ja keltaisen lehdistön lööpeissä; yhteiskunnallisessa keskustelussa ja päätöksenteossa se on näkymättömissä.

Tulisiko meidän puhua yhteiskunnallisesti tärkeäksi kokemiemme asioiden tiimoilta enemmän rakkaudesta, ja mitä silloin tapahtuisi? Millainen rooli rakkaudella on taiteessa, päätöksenteossa ja hyvinvoinnissa?

Illan aikana ääneen pääsevät muusikko Tuure Kilpeläinen, aivotutkija Katri Saarikivi ja filosofi Frank Martela! Keskustelua johdattelee toimittaja Inkeri Alatalo.

Rakkaudesta on mahdollista puhua vielä paneelikeskustelun jälkeen. Ohjatussa keskustelussa on tavoitteena lisätä rakkautta ja ymmärrystä itsestä, muista ja maailmasta. Keskustelun fasilitoi Erätauko-säätiö.

**

Tilaisuuteen voi osallistua vain 30 ennakkoon ilmoittautunutta henkilöä, jotta osallistuminen on kaikille turvallista. Tilan yhteydessä on mahdollisuus käsien desinfiointiin – jokaisen odotetaan huolehtivan käsihygieniasta ja saapuvan paikalle ainoastaan oireettomana.

Tapahtumaa voi myös seurata striimin kautta. Voit osallistua myös paneelikeskustelun jälkeiseen Erätauko-säätiön fasilitoimaan keskusteluun myös etänä. Striimilinkki tapahtumaan: https://live.kansallismuseo.fi...

**

Osallistuminen museon pääsymaksun hinnalla, sisältäen sisäänpääsyn museon näyttelyihin:

Normaali pääsymaksu 14 €

Alennettu pääsymaksu 10 €*

*Alennettu pääsymaksu koskee opiskelijoita, työttömiä, eläkeläisiä, yli 65-vuotiaita, varusmiehiä ja siviilipalvelusta suorittavia. Oikeus alennushintaiseen lippuun on todistettava lipuntarkistuksen yhteydessä.

VOIT OSTAA LIPPUSI TÄÄLTÄ!

ÄÄRELLÄ: ROHKEUDESTA

ke 30.9. klo 15-17.30, Kansallismuseon 3. krs

Yhtäläinen äänioikeus, työntekijöiden asema, tasa-arvoinen oikeus avioliittoon tai Suomen valtion itsenäisyys – Suomea sellaisena kuin sen tunnemme, ei olisi olemassa ilman rohkeita, visionäärisiä, päättäväisiä ja ajoittain sovinnaisuuden rajoja koetelleita suomalaisia aktivisteja.

Mikä on ollut aktivismin rooli Suomen kansallisessa tarinassa? Milloin tarkoitus pyhittää keinot? Millaista rohkeutta yksittäiseltä aktivistilta vaaditaan ja miten maailmaa ylipäätään muutetaan?

Illan aikana ääneen pääsee saamelaisaktivisti Petra Laiti, runoilija Laura Eklund Nhaga, presidentti Tarja Halonen – sekä juuri sinä! Keskustelua johdattelee toimittaja Inkeri Alatalo.

Tapahtuman päättää Erätauko-säätiön fasilitoima yhteiskunnallinen keskustelu, jolla on yksi tavoite: lisätä ymmärrystä itsestä, muista ja maailmasta.