Agendaart2030
Kuva: Aki Koskinen, Anni Honkajuuri, Taideryhmä Riskilä

Agenda - Art 2030 -teossarja Kansallismuseon pihapuistossa

Suljettu tänään
19.10.2020 06:00 — 25.10.2020 21:00

Töölönlahden ympäristöön levittäytyvän YK:n kestävän kehityksen tavoitteita käsittelevän Agenda – Art 2030 -teossarjan teoksia on nähtävillä Kansallismuseon eteläisessä pihapuistossa viikon ajan.

YK:n kestävän kehityksen tavoitteita käsittelevän Agenda – Art 2030 -teossarjan teokset Roskaväkeä, Kaikki kyyneleeni sekä Planeetta on tulessa – olemmeko unessa? ovat nähtävissä Kansallismuseon eteläisessä pihapuistossa, museon pääsisäänkäynnin vieressä 19.–25. lokakuuta.

Aki Koskisen Roskaväkeä-sarjan maalaukset käsittelevät köyhyyttä, oikeudenmukaisuutta, eriarvoistumista ja kestävää kehitystä. Sarja koostuu jätepaperille ja -pahville guassilla maalatuista teoksista. Maalaukset ripustetaan käytöstä poistettuihin jääkaappeihin.

Anni Honkajuuren Kaikki kyyneleeni -teoskokonaisuus koostuu noin kahdestakymmenestä kyyneleestä. Kyyneleet ovat taiteilijan mukaan muistutus niin surujen kuin onnen näyttämisestä. Teoskokonaisuus nostaa esiin kysymyksen: voisiko meillä olla maailma, jossa ei ole kärsimystä? Kyyneleet ovat kolmiulotteisia veistoksia, joiden materiaalina on käytetty lasitettua keramiikkaa. Teoksiin on sallittua koskea.

Taideryhmä Riskilän Planeetta on tulessa - olemmeko unessa? -installaatio tarkastelee ilmaston lämpenemisen poliittista ja kulttuurista merkitystä eri näkökulmista. Graafisten töiden teemat ovat ihmisten asema, ilmastokatastrofi ja sivilisaatiomme uhanalaisuus. Teoksen valokuvat keskittyvät kansalaisyhteiskunnan aktivoitumisen dokumentoimiseen ilmastoteemaisissa mielenilmauksissa. Installaatio koostuu Olavi Fellmanin grafiikanlehdistä sekä Satu Söderholmin syanotypiavedoksista.

Teokset ovat nähtävissä päivittäin klo 6–21.

Agenda – Art 2030 -teossarja on osa YK:n 75-juhlavuoden tapahtumia, joita Suomessa koordinoi Suomen YK-liitto. Teossarjan kaikki teokset ovat esillä Töölönlahden ympäristössä – teosesittelyt sekä esityspaikat ja -ajat teossarjan verkkosivuilla www.agenda-art-2030.com