76
Kansallismuseon Kesäpihalla nähdään kolmen kuukauden ajan valokuvataidetta. Kuva: Omar El Mrabt / Museovirasto

Helsinki Photo Festivalin avajaiset

Avoinna tänään 11—18
8.7.2020 16:00 — 8.7.2020 18:30

Kansallismuseon Kesäpihalla vietetään keskiviikkona 8.7.2020 klo 16-18.30 Helsinki Photo Festivalin avajaiset. Puutarhajuhlamaiseen tapahtumaan on vapaa pääsy.

DJ Bunuel soittaa levyjä klo 16 alkaen ja Suomen kovin vaskipuhallinorkesteri Timo Brass Band esiintyy museon tornin parvekkeella klo 17. Kesäpihan Puutarhaterassilta on mahdollista ostaa virvokkeita ja museoravintolasta herkullisia piknik-eväitä klo 14 alkaen. Kesäpihan lavalla pitävät lisäksi puheensa Helsinki Photo Festivalin taiteellinen johtaja Rafael Rybczynski ja valokuvanäyttelyn avaajana toimiva Suomen kansallismuseon ylijohtaja Elina Anttila.

Kansallismuseo toimii koko kaupungin laajuisen Helsinki Photo Festivalin päänäyttely- ja tapahtumapaikkana. Museokadun ja Töölönkadun puoleisessa muurissa on esillä kansainvälisen tuomariston kuratoima valokuvanäyttely. Muurilla esillä olevien teosten lisäksi pohjoismaiden kiinnostavimpien uusien taiteilijoiden teoksia on ihailtavissa Nordic Village -näyttelyssä museon kesäpihalla.

Avajaisohjelma päättyy klo 18.30, mutta Kansallismuseo, Kesäpiha ja Puutarhaterassi sekä museoravintola ovat avoinna klo 20 saakka.

Tapahtuma ei vaadi ennakkoilmoittautumista, mutta mukaan mahtuu vain rajallinen kävijämäärä samanaikaisesti.

Tervetuloa nauttimaan avajaisista Kansallismuseon Kesäpihalle.