Kaarme ISABEL de Jesus kuvaaja Werner Zimmer Tapahtuma Drink and Draw web
Teos: Isabel de Jesus, Käärme, noin 1973. Kuva: Werner Zimmer.

Kesyttömät Drink & Draw -illat

Avoinna tänään 11—18
31.5.2023 17:00 — 13.9.2023 20:00

Kansallismuseon näyttely Kesytön taide villitsee ja kannustaa ennakkoluulottomaan ja vapaaseen ilmaisuun. Näyttelyn yhteydessä järjestettävissä Drink & Draw -illoissa lähestytään taiteen tekemistä normien ulkopuolelta, näyttelystä ja sen taiteilijoista inspiroituneina. Kesyttömät illat kannustavat omaksumaan outsider-taiteilijan ennakkoluulottoman asenteen luovaa prosessia kohtaan. Kukin kerta keskittyy omaan teemaansa ja materiaaleihinsa. Osallistu yhteen tai useampaan.

Yhden Drink & Draw -illan hinta on 25 € / 30 €. Hinta sisältää pääsylipun Kansallismuseon kaikkiin näyttelyihin ennen työpajan alkua, ohjauksen sekä kaikki tarvikkeet. Tarjolla rajattu määrä alennuslippuja ALE-koodilla. Alennuksen määrä 5 €. Huomaathan että lipun osto on sitova, eikä pääsymaksuja ole mahdollista palauttaa.

Tapahtumavieraita palvelee omakustanteinen pop up -baari. Työpajat toteutetaan yhdessä Drinkndraw Helsingin kanssa.

keskiviikkona 31.5. klo 17–20 Virkkuuta ja viiniä, Ateljee
Päästä luovuutesi valloilleen ja tule tekemään oma uniikkiteoksesi virkkaamalla. Illan aikana inspiroidutaan saduista, tarinoista ja todellisuuden tuolla puolen olevista maagisista kokemuksista, aivan kuten monet outsider-taiteilijatkin ovat tehneet. Tarjolla on ohjaajan suunnittelemia valmiita ohjeita, joita voi muokata oman näköisekseen. Et tarvitse aiempaa kokemusta virkkaamisesta. Ohjaajana virkkuuvaatemerkistä Atzait Oy tunnettu Charlotta Seila.

Lippu 30 € / Alennuskoodilla ALE saa 5 euron alennuksen.*

torstaina 29.6. klo 1820 Ballroom ja bileet!, Keskihalli
Pride-viikon Drink & Draw -illassa piirretään nopeita luonnoksia musiikin tahdittamana. Ohjaaja vetää 1–12 minuutin mittaisia piirustushetkiä, joissa ballroom-mallit poseeraavat catwalkilla eri asennoissa. Elävän mallin piirustusiltaan ovat tervetulleita kaikki aloittelijoista ammattilaisiin. Ohjaajana kuvataiteilija Romy Räihälä.

Lippu 25 € / Alennuskoodilla ALEPRIDE saa 5 euron alennuksen.*

keskiviikkona 23.8. klo 1820 Sielunrakennusta ja siemailua, Ateljee
Elokuisessa myöhäiskesän illassa tehdään omakuva intuitiivisella sekatekniikalla. Elävän mallin roolissa on tällä kertaa oma sielu. Käytettävissäsi on useita materiaaleja, tekniikan ja värit saat päättää itse! Sielukkaaseen piirustusiltaan ovat tervetulleita kaikki aloittelijoista ammattilaisiin. Ohjaajana kuvataiteilija Romy Räihälä.

Lippu 25 € / Alennuskoodilla ALE saa 5 euron alennuksen.*

keskiviikkona 13.9. klo 1720 Meemejä ja maistelua, Ateljee
Ovatko meemit huumoria, aktivismia vai yhteiskuntakritiikkiä vai kenties molempia? Tule tekemään meemi tai memeettinen taideteos joko puhelimella tai kollaasitekniikalla. Innoitusta haetaan meemien historiasta ja nykytilasta Suomessa. Ota illan lopuksi meemi tulostettuna tai skannattuna matkaasi. Aiempaa meemikokemusta ei tarvita! Ohjaajina It Girls –kollektiivista yassifyfinland ja Pikakahvimemegirl.

Lippu 30 € / Alennuskoodilla ALE saa 5 euron alennuksen.*

Ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta.
Tapahtuma on täynnä.

*Alennuslippu koskee opiskelijoita, työttömiä, eläkeläisiä, varusmiehiä ja siviilipalvelusta suorittavia. Oikeus alennukseen on todistettava lippukassalla. HUOM! Alennuslippuja rajattu määrä.

Työpajat toteutetaan yhteistyössä Drinkndraw Helsinki -toimijan kanssa.