Elokuvailta: Neljä elämää seitsemällä merellä

Suljettu tänään
21.9.2022 17:00

Jouko Aaltosen dokumenttielokuvan Neljä elämää seitsemällä päähenkilö on yli 100-vuotias venevanhus nimeltä Pitkäpaasi. Elokuva kertoo veneen seikkailuista maailman merillä mantereelta toiselle ja omistajalta toiselle. Joku omistajista haaveilee uudesta elämästä meren takana, toiselle taas vene merkitsee vapautta, mahdollisuutta elää ikuisesti vaeltaen. Neljä elämää seitsemällä merellä on tarina niistä unelmista ja ihmistä, jotka venevanhus on elämänsä aikana kohdannut.

Pitkäpaasi valmistui Norjassa legendaarisen suunnittelijan Colin Archerin telakalla vuonna 1898. Se toimi luotsikutterina 1920-luvun lopulle, jonka jälkeen sillä purjehdittiin yksityisomistuksessa maailman kaikilla merillä. Veneen nimi vaihtui välillä Inaéksi, mutta se palautettiin takaisin Pitkäpaadeksi, kun vene ostettiin vuonna 2000 takaisin Suomeen. Pitkäpaasi on nyt kunnostettu alkuperäiseen asuunsa ja se kuuluu Suomen merimuseon kokoelmiin. Elokuvan tuotannosta on vastannut Illume Oy ja Suomen merimuseo. Kesto 51 min.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton ja se järjestetään Merikeskus Vellamon auditoriossa (Tornatorintie 99, Kotka).