Henkilökuva 2

Etäkierros: Kotiinpaluu-näyttely tekijän silmin

Suljettu tänään
8.12.2021 18:30 — 8.12.2021 19:30

Näyttelyn sisällöllinen ohjaaja ja saamelainen toimija Petra Laiti esittelee keskiviikkona 8.12. klo 18.30-19.15 striimatulla etäkierroksella omat kohokohtansa näyttelystä. Kierrokselle mahtuu rajattu määrä osallistujia, joten ole ripeä ja varaa ajoissa paikkasi.

Etäkierroksella tutustutaan ajankohtaiseen vaihtuvaan Mäccmõš, maccâm, máhccan – kotiinpaluu -näyttelyyn, joka juhlistaa saamelaisesineiden paluuta Saamenmaalle. Suomen kansallismuseo palautti kokoelmissaan olleet runsaat 2 000 saamelaisesinettä saamelaisyhteisölle, Saamelaismuseo Siidan haltuun vuonna 2021. Näyttelyssä on esillä esineitä, valokuvia ja saamelaisten nykytaiteilijoiden teoksia.

Kierrosta voi seurata nettiselaimella tai mobiililaitteelle, mutta suosittelemme seuraamaan kierrosta langallisesta verkosta kuvanlaadun takaamiseksi. Kierroksen aikana voi mielellään myös kysyä kysymyksiä. Etäkierros on maksuton.