Kansallismuseon Kesäpiha

Helsingin elävät kadut goes Kansallismuseon Kesäpiha 9.7.

Avoinna tänään 11—18
9.7.2022 13:00 — 9.7.2022 16:15

Helsingin kaupungin järjestämä tapahtuma tuo kulttuurin kaduille. Kansallismuseo on mukana tässä maksuttomassa tapahtumassa - museon Kesäpihalla voi osallistua sirkus- ja nukketeatteriesitykseen, taideperhostyöpajaan tai tanssia tansseja maailmalta. Tutustu myös tapahtuman muuhun ohjelmaan, jota on luvassa ympäri keskustaa 16.6.–25.8.2022.

Satuhetki klo 13 ja 14.30

Juha Laukkanen esittää Kansallismuseon Kesäpihalla kaksi Rudolf Koivun satua: Kultavuori ja Pilvetär. Nukketeatteritaiteilija ja Unicefin hyvän tahdin lähettiläs Juha Laukkanen on esiintynyt 37 vuoden ajan Suomessa ja muun muassa Thaimaassa, Singaporessa, Etelä-Koreassa, Egyptissä ja Kiinassa. Satuja voi tulla kuuntelemaan koko perheen voimin ja mukaan kannattaa pakata oma viltti ja eväät. Esityksen kesto n. 20 min.

Taideperhostyöpaja klo 13-16, nonstop

Taideperhostyöpajassa tehdään vanerilevyille kotiin vietäviä perhosia. Kaikki halukkaat pääsevät tekemään oman taideperhosensa, jotka koristellaan spraymaaleilla ja maalitusseilla. Työpaja ei vaadi aikaisempaa osaamista tai ennakkoilmoittautumista. Paja on avoin kaikille, alle 9-vuotiaat lapset osallistuvat pajaan vain huoltajan kanssa. Työpajan järjestää Helsinki Urban Art.

Tanssityöpaja klo 13.30, 14.30 ja 15.50

Kansallismuseon kaunis ja vehreä Kesäpiha täyttyy energialla, kun Burkina Fasosta kotoisin oleva tanssija-muusikko Lassina Ouattara tuo pihalle länsiafrikkalaisia tanssirytmejä live-säestyksellä. Lassina ”Lasso” Ouattara on länsiafrikkalainen tanssija ja muusikko, joka aloitti uransa jo kuusivuotiaana. Lasso on opettanut afrotanssia ja djembe -rumpujen soittoa Burkina Fasossa, Singaporessa, Balilla ja Suomessa. Työpajaan voi osallistua matalalla kynnyksellä. Et tarvitse aiempaa kokemusta, tuo vain itsesi paikalle latautumaan energisestä iltapäivästä! Työpajan kesto on noin 30 min. Työpajan järjestää Kulttuurikameleontit ry

Sirkusesitys Blind Gut Company: Kuin kala puussa klo 14 & 15.15

Kuin kala puussa on sirkusesitys kolmesta kaveruksesta, joiden elämä on täynnä kommelluksia ja oivalluksia. Yksi heistä on hajamielinen tavaroiden pyörittelijä, toinen edestakaisin säntäilevä kiipeilijä ja kolmas tasapainossa elävä haaveilija. Kaverusten yhteistyö ei aina ole helppoa, sillä usein he pyrkivät samaan päämäärään aivan eri keinoin. Kuten sinä hauskana päivänä, kun he päättävät rakentaa oudon härvelin, kukin omalla tyylillään tietenkin. Kuin kala puussa on nykysirkusryhmä Blind Gut Companyn lapsille suunnattu valloittava sirkusesitys. Esityksessä nähdään esinemanipulaatiota, ilma-akrobatiaa ja nuorallatanssia. Kesto n. 35 min. Esitystä suositellaan 3-9-vuotiaille.

Esiintyjät: Inga Björn, Sara Nurminen ja Tuomas Vuorinen
Musiikki: Eero Savela
Ohjaus: Mirjami Heikkinen ja Blind Gut Company

Helsingin elävät kadut -tapahtuman muut tapahtumat.