SIIRTYY KESÄLLE 2021: Hevosturnajaiset Claritas in Tenebris - Kirkkaus pimeydessä

Avoinna tänään 10—16
28.5.2021 11:00 — 30.5.2021 18:00

Tarina synkeydestä ja valon pilkahduksista maailmankaikkeudessa kerrottuna keskiaikaisten hevosturnajaisten keinoin. Samana viikonloppuna järjestetään myös musketööripäivä. Pimeän ja valon raaka leikki kietoo meidät mukaansa ja kuljettaa katsojan ihmismielen syvimpiin syövereihin. Rohan Tallien uusi esitys vie meidät matkalle jossa hyvän ja pahan tasapaino järkkyy. Kateus, petos ja vallanhimo ryömivät esiin taistelussa maagisesta esineestä. Tapahtumassa saa kantaesityksensä Rohan Tallien uusi turnajaisesitys ”Tenebris”. Tule seuraamaan aitiopaikalta!

Sinulla on mahdollisuus seurata voittaako valo vai pimeys, menestyykö totuus ja tuoko totuuden voitto rakkauden vai uhrauksen? Turnajaiset ajalta jolloin aurinko kiersi jo pyöreäksi tunnustettua maapalloa, joka ehkä kuitenkin kellui veden päällä. Myöhemmän keskiajan esikuviensa mukaiset viihteelliset turnajaiset.

Aitoa mittelyä, hyviä ja pahoja ritareita, rakkautta, taistelua. Rautaa, hevosia, aseita, haarniskoja, peitsenkappaleita. Koe aidot, ainutlaatuiset historialliset hevosturnajaiset.

Ritarien kiihdyttäessä hevosiaan toisiaan kohti, vauhdin noustessa lähes 80 kilometriin tunnissa, peitsien säleiden lentäessä, ritarit ottavat mittaa toisistaan ainutlaatuisessa spektaakkelissa.

Keskiaikaiset turnajaiset tämän päivän yleisölle. Totta ja tarua. Ripaus historiaa. Todellisia ja epätodellisia ja myyttisiä hahmoja menneisyydestä ja nykyisyydestä.

Koko linna herää eloon elämään ja linnan huoneet ja hallit ja piha täyttyvät turnajaisviikonlopun toiminnasta aivan kuten muinoin.

Tapahtuma levittäytyy linnan sisä- ja ulkoalueille. Ohjelmassa on paljon musiikkia, narreja & jonglöörausta, äkseerausta, taistelua ja tietysti hevosturnajaisia. Lapsiakaan ei ole unohdettu vaan mukana on taistelutalutusratsastusta, bofferointia, jousiammuntaa ym.

Myös kauppiaat ovat saapuneet paikalle runsaslukuisina ympäri Baltiaa.

Hevosturnajaiset toteuttaa Rohan Tallit Kemiön saaresta, Västanfjärdistä yhteistyössä Hämeen linnan, Suomen kansallismuseon kanssa. Rohan Tallit toteuttaa hevosesityksiä ja kiertää esityksien kanssa ympäri Eurooppaa. Rohan opettaa myös ainoana tallina Suomessa historiallista ratsastusta ja taistelutaitoja autenttisten metodien mukaisesti.

Turnajaiset on koko perheen tapahtuma. Kertomus ”Tenebris” saattaa olla jännittävä perheen pienimmille.

Esityksen kesto on noin 50 minuuttia.

Liput
Tapahtumaan on kiinteä lipunhinta 6 € kaikille kävijöille eli kaikki pääsevät mukaan lastenlipun hinnalla! Myös museokortilla pääsee sisään. Alle 3-vuotiaat maksutta.

Osta liput ennakkoon tästä.

Tervetuloa elämykseen!