Itameri 22

Itämeripäivän opastukset Majakkalaiva Kemillä

Avoinna tänään 10—17
25.8.2022 12:00 — 25.8.2022 14:30

Vietä Itämerihetki majakkalaiva Kemillä. Yleisöopastus tutustuttaa kesällä 2022 pitkästä aikaa yleisölle avoinna olevaan majakkalaiva Kemiin ja arkeen laivalla. Majakan tehtävän lisäksi alus toimi merentutkimuksen ja säähavaintojen yhtenä mittauspisteenä. Nykyisin alus kuuluu Suomen merimuseon kokoelmaan ja sijaitsee Merikeskus Vellamon museoaluslaiturissa Kotkassa.

Ohjelma liittyy John Nurmisen Säätiön käynnistämään jokavuotiseen juhlapäivään meren kunniaksi. Päivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja sen hyväksi.

Klo 12 ja 14.30. Kesto 30 min.

Opastus sisältyy pääsymaksun hintaan 8/5€/Museokortti. Alle 18-vuotiaat maksutta. Lipunmyynti Merikeskus Vellamon sisätiloissa.

Opastukselle mahtuu 20 henkeä.

Muutokset mahdollisia.

John Nurmisen Säätiön käynnistämää ja koordinoimaa Itämeripäivää vietetään vuosittain aina elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tempausten parissa. Teemapäivän tavoitteena on nostaa esille tärkeitä merellisiä aiheita ja innostaa tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi. Päivä juhlistaa meren monimuotoisuutta ja mittaamatonta arvoa. Juhlinnan lisäksi tavoitteena on lisätä tietoa meren luonnosta, kulttuurista ja historiasta. Vuonna 2022 Itämeripäivää vietetään 25.8.