Kansallismuseon Kässäkerho: Villasukkabuffet

Avoinna tänään 11—18
26.1.2021 17:00 — 26.1.2021 18:30

Tervetuloa uudistettuun Kansallismuseon Kässäkerhoon! Kässäkerho polkaistaan käyntiin perinteitä kunnioittaen neulomisella.

Villasukka on kulttuuriperintöä, joka on kulkenut mukanamme – jaloissamme – läpi vuosisatojen ja johon meillä on kaikilla jonkinlainen suhde: käytät villasukkia, olet saanut sellaiset isoäidiltä lahjaksi tai neulonut sellaiset lapsellesi. Suomen kansallismuseon kokoelmien vanhimmat ajoitetut sukat ovat 1700-luvulta; sitä vanhempia sukkia ei ole ajoitettu. Mutta esimerkiksi Naantalin nunnaluostari tuli 1500-luvulla tunnetuksi sukistaan, ja nunnat opettivat neulomista paikallisille. Naantalin nunnaluostarissa neulottiin tiettävästi ensimmäisen kerran sukkia, joissa oli muotoiltu kantapää!

Kansallismuseon yli satavuotias rakennus on Helsingin ikonisimpia maamerkkejä ja tunnetuimpia museoon liitettävistä asioista. Museorakennus on yhdistelmä kirkkoa ja linnaa, mutta valmistunut Suomen ainoaksi kansallismuseoksi vuonna 1910. Rakennus on täynnä hienoja yksityiskohtia, sisällä ja ulkona. Muodot, yksityiskohdat ja värit ovat villasukkabuffan kuvioiden inspiraationa.

Kansallismuseon Kässäkerhon villasukkabuffetissa vain mielikuvitus ja rohkeus ovat rajana – voit yhdistellä kuvioita haluamasi mukaan, kuvioida vain sukkien varret tai lisätä kuvioita myös kärkiin. Kuka neuloo villeimmät sukat.

Muista tägätä aikaansaannoksesi tunnisteella #kansallismuseonkässäkerho, jotta kaikki näkevät hienot luomuksesi!

Katso ohjeet ja tarvikelista täältä.

Lue lisää Kässäkerhosta täältä.

Vetäjänä Tiina Arponen, Muita ihania
Suora lähetys verkossa, linkki aktivoituu klo 17 tiistaina 26.1.:

https://live.kansallismuseo.fi/?live=kansallismuseonkassakerho1