Kesäpihaa2

Kansallismuseon Kesäpiha 2022

Avoinna tänään 11—18
16.5.2022 12:00 — 4.9.2022 14:00

Kansallismuseon kukkealla Kesäpihalla on tänäkin kesänä paljon puuhaa ja tilaisuuksia: Vintage-tapahtumia, puistojumppaa, arkkitehtuuriopastuksia ja lasten tapahtumia. Kesäkahvila palvelee keskiviikosta sunnuntaihin klo 14–19 ja telttapaviljongin voi vuokrata vaikka omia juhlia varten. Huom. Avaamme kesäkahvilan lauantaina 11.6. poikkeuksellisesti vasta klo 15.00.

Kansallismuseon pihapuisto on kesällä tapahtumia täynnä oleva Kesäpiha. Kansallismuseon muurien suojissa oleva pihapuisto on kaikille avoin viheralue keskellä vilkasta Helsinkiä.

Kansallismuseon Kesäpihan kahvila

Kansallismuseon Kesäpihalla palvelee 13.5.2022 alkaen Kesäkahvila. Aukiolo säävarauksella!

aukioloajat
ke–la klo 14–19

Kesäkahvilan aukioloajat saattavat vaihdella kesän mittaan kysynnän mukaan. Museoravintola palvelee sisällä museon aukioloaikoina päivittäin klo 11–18.

Puistojumppaa tiistaisin

tiistaisin 31.5.–23.8. klo 16.30–17.20

Helsingin kaupungin suositut puistojumpat hikoillaan jälleen Kansallismuseon Kesäpihalla. Maksuttomia jumppia järjestetään kesän ajan tiistaisin Kansallismuseon Kesäpihalla. Tervetuloa nostattamaan endorfiinitasoja liikunnan avulla!

Kuva: Helsingin kaupunki

Kesän ensimmäinen Vintage-tapahtuma

Lauantai 18.6. klo 11–16

Huippusuosittu Vintage-tapahtuma palaa jälleen Kansallismuseon pihalle lauantaina 18. kesäkuuta klo 11–16! teemana on Suomi-design. Tule myymään vaatekaappisi vintage-helmiä, teemaan sopivia sisustusesineitä sekä muita menneiden vuosikymmenten antiikkiaarteita ja tee ainutlaatuisia löytöjä!

Lisätietoja tapahtumasta ja myyntipaikkavarauksista tapahtumasivulta.

Kesän toinen Vintage-tapahtuma järjestetään 6.8. Lisätietoa ja paikkavaraukset tulossa!

Helsingin elävät kadut goes Kansallismuseon Kesäpiha

Sunnuntaina 26.6. klo 13.00–16.15
Helsingin kaupungin järjestämä tapahtuma tuo kulttuurin kaduille. Kansallismuseo on mukana tässä maksuttomassa tapahtumassa. Koko ohjelma täällä.

Kukkataivas-työpaja klo 13–16, non-stop
Tule loihtimaan suloisia kukkakoristeita ja pieniä kimppuja aidoista kukista! Hyödynnämme hävikkikukkia saatavuuden mukaan. Sopii kaikenikäisille yhdessä aikuisen kanssa. Työpajan järjestää Hupsansaa ry.

Tansseja maailmalta
The World Music School Helsinki yhdistää tanssilla ja musiikilla kolme mannerta. Tanssiaskelia harjoitellaan yhdessä elävän musiikin tahtiin. Osallistuminen ei vaadi aiempaa tanssi- tai musiikkitaustaa. Tervetuloa tanssimaan ja soittamaan!

klo 13 Tervetulosanat: Kansantansseja maailmalta, Pedro Aibéo, World Music Schoolin puheenjohtaja
klo 13 Norsunluurannikon tansseja ja musiikkia, opettajana Lassina Ouattara
klo 14 Klezmer-tanssia ja -musiikkia, musiikista vastaa Helsinki Klezmer Kapelye -yhtye
klo 15 Nicaragualaisia kansantansseja, opetuksesta ja musiikista vastaa José Robelo and Mariano Vega

Naamio-työpaja klo 13.00–13.45, 14.15–15.00, 15.30–16.15
Tule tekemään hauska naamio itsellesi kierrätysmateriaaleista. Kaiken ikäisille. Työpajan kielet: suomi, englanti, espanja. Järjestäjä: Kulkijat ry.

Kansallismuseo X Helsinki Photo -festivaali

8.7.-2.10.2022

Helsinki Photo -valokuvafestivaali levittäytyy Kansallismuseon Kesäpihalle ja Pihapuistoon 8.7.-2.10.2022. Valokuvafestivaalin voittajateokset ovat nähtävillä Pihapuistoa ympäröivässä muurissa Museokadun ja Töölönkadun puolella.

Lue lisää!

Helsingin elävät kadut goes Kansallismuseon Kesäpiha 9.7.

Lauantaina 9.7. klo 13.00–16.00

Helsingin kaupungin järjestämä tapahtuma tuo kulttuurin kaduille. Kansallismuseo on mukana tässä maksuttomassa tapahtumassa. Koko ohjelma täällä.

klo 13.00 ja 14.30
Satuhetki, nukketeatteritaiteilija Juha Laukkanen

Satuja voi tulla kuuntelemaan koko perheen voimin ja mukaan kannattaa pakata oma viltti ja eväät. Esityksen kesto n. 20 min.

Klo 13.00-16.00, nonstop
Taideperhostyöpaja

Paja on avoin kaikille, alle 9-vuotiaat lapset osallistuvat pajaan vain huoltajan kanssa. Työpajan järjestää Helsinki Urban Art.

klo 13.30, 14.30 ja 15.50
Tanssityöpaja, Lassina Ouattara

Osallistuminen ei vaadi aiempaa tanssi- tai musiikkitaustaa. Työpajan kesto on noin 30 min. Työpajan järjestää Kulttuurikameleontit ry.

klo 14.00 ja 15.15
Blind Gut Company: Kuin kala puussa -sirkusesitys

Kesto n. 35 min. Esitystä suositellaan 3-9-vuotiaille.

Kulttuuria ja matematiikkaa! -tapahtumapäivä kaikenikäisille

Torstai 4.8. klo 13-17.30

Kulttuuri on täynnä matematiikkaa, jota ei huomaa arjen keskellä. Kaiken ikäisille suunnattu tapahtumapäivä tarjoaa oivalluksia matematiikan ja kulttuurin yhteyksistä työpajoissa ja esityksissä. Päivän aikana rakennetaan Mondrianin paloilla, tutustutaan nuolenpääkirjoitukseen ja koodiavaimiin, taitellaan origameja ja taiteillaan matemaattisilla muodoilla sekä paljon muuta! Tapahtuma on monikielinen ja levittäytyy kaikkialle museoon päivän ajaksi. Tapahtuma sisältyy pääsylipun hintaan, vapaa pääsy alle 18-vuotiaille.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Bridges-organisaation ja Aalto yliopiston kanssa. Bridges-organisaation tavoitteena on tukea tutkimusta ja käytännön sovelluksia, jotka linkittävät matematiikkaa taiteeseen, musiikkiin, arkkitehtuuriin ja kulttuuriin.

Kesän toinen Vintage-tapahtuma

Lauantai 6.8. klo 11–16

Huippusuosittu Vintage-tapahtuma palaa jälleen Kansallismuseon pihalle lauantaina 6. elokuuta klo 11–16! Teemana on lasten lelut ja leikit. Tule myymään vaatekaappisi vintage-helmiä, teemaan sopivia sisustusesineitä sekä muita menneiden vuosikymmenten antiikkiaarteita ja tee ainutlaatuisia löytöjä! Lue lisää tapahtumasta tai varaa myyntipöytä itsellesi täältä.

Vintage-tapahtuman aikaan Helsingin kaupungin elävät kadut levittäytyvät Kansallismuseon Kesäpihalle. Kesäpihalla voi osallistua työpajoihin ja katsoa nukketeatterilyhytelokuvia Vintage-tapahtuman yhteydessä.

Taiteiden yö 18.8.2022 Kansallismuseolla

Taiteiden yönä Kansallismuseo soi! Maksuttomat konsertit tuovat ääniä renessanssihoveista, suomalaiskarjalaisten runolaulajien kanteleilta ja arabiankielisestä naisten perinteestä. Museoon on maksuton sisäänpääsy klo 17-22. Kahvila avoinna. Lue lisää tapahtumasta täältä.

Päivittäiset opastukset

Opastuksia järjestetään joka päivä kesällä 4.6.–31.8. Jos haluat nauttia opastuksesta ulkoilmassa, kannattaa valita kaupunkikävelykierros tai Arkkitehtuurin helmi -arkkitehtuurikierros, jossa Kansallismuseon rakennukseen tutustutaan pääasiassa ulkosalla. Muissa opastuksissa kierretään museon sisällä. Kaikki opastukset sekä kaupunkikävely alkavat museon keskihallista.

maanantaisin klo 11.30: Esihistoria-näyttely
tiistaisin klo 11.30:
Toista maata -näyttely
keskiviikkoisin klo 11.30:
Suomen tarina -näyttely
torstaisin klo 11.30:
Arkkitehtuurin helmi -arkkitehtuurikierros
torstaisin klo 17.00: Kaupunkikävely: Inspiraationa muinainen Lähi-itä (erillinen pääsylippu)
perjantaisin klo 11.30:
Kansallismuseon helmet -opastus
perjantaisin klo 13.00: The story of Finland (in English)
lauantaisin klo 13.00: Kansallismuseon salapoliisit -lastenkierros
lauantaisin klo 15.00
: Vaurauden filosofia
sunnuntaisin
klo 13.00: Kansallismuseon salapoliisit -lastenkierros
sunnuntaisin klo 15.00:
Tutkimusmatkoja muinaiseen Lähi-itään

Katso ajankohtaiset opastukset tapahtumakalenteristamme.