Kansallispukupiknik

Suljettu tänään
5.8.2022 15:00 — 5.8.2022 17:00

Tule tuulettamaan kansallispukuasi, sen osia tai kansallispukuhenkistä asuasi jo perinteiseksi muodostuneelle Kansallispukupiknikille Seurasaaren ulkomuseoon perjantaina 5. elokuuta!

Seurasaaren ulkomuseo ja Seurasaarisäätiö kutsuvat kansallispukujen tuulettajat ja kansallispuvuista kiinnostuneet piknikille Seurasaareen, Iisalmen pappilan puutarhaan perjantaina 5.8. klo 15-17.

Pukeudu kansallispukuun, kansanasuun tai muinaispukuun, ota eväät mukaan ja tule juhlistamaan kansallispukujen jo 1800-luvulla alkanutta perinnettä muiden tuulettajien kanssa! Olet tervetullut mukaan myös muussa asussa kuin kansallispuvussa.

Museoon on vapaa pääsy koko päivän museon aukioloaikoina kansallispuku tai sen osa päällä. Vapaalipun saat museon lippukioskilta tai Iisalmen pappilan museokaupalta.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Seurasaarisäätiön kanssa.

Mikä Kansallispukujen tuuletuspäivä? Kansallispukujen historia ulottuu 1800-luvulle ja keisarilliseen vierailuun Suomessa. Keisari Aleksanteri II ja keisarinna Maria Feodorovna olivat vierailulla Lappeenrannassa 5.8.1885. Suomen naisten lahjana keisarinnalle annettiin Keuruulla veistetty soutuvene, jonka souti juhlapaikalle kahdeksan kansallispukuista neitoa. Soutajien puvut edustivat Suomen eri maakuntia.

Hallitsijaparia oli rannalla vastassa yli satahenkinen kansallispukuinen joukko. Tämä oli kansallispukujen ensimmäinen suuri julkinen esiintyminen, ja sitä voidaan pitää kansallispuvun syntymäpäivänä.