Käsityökevät: Hylkytekstiili herää henkiin!

Suljettu tänään
29.2.2020 12:00 — 29.2.2020 16:00

Hylkytekstiili herää henkiin!

Keväällä 2019 Suomen merimuseossa alkoi ainutlaatuinen projekti: kallisarvoisen ja mysteerisen hylkytekstiilin replikointi ja uudelleentulkinta.

Kyseessä ollut tekstiili on löytynyt 1700-luvulta peräisin olevasta kauppalaivan hylystä, joka oli mitä luultavimmin matkalla Hollannista Pietariin, lastiruumassaan kallisarvoisia aarteita maailmalta. Hylystä on löytynyt harvinaisia posliiniesineitä, kelloja sekä kulutustavaraa kuten teetä ja kahvia. Yksi hylyn aarteista on naisten tikatun alushameen jäänteet, joihin merimuseon tekstiiliprojekti on keskittynyt.

Tule katsomaan minkälaisia tekniikoita replikaprojektissa käytetään ja miltä 1700-luvun tapaan kudottu silkki tuntuu sormenpäissäsi! Ompelutapahtumassa on paikalla historiallisiin asuihin pukeutuneita ompelijoita, joiden kanssa saa myös keskustella aiheesta. Ompeluprojektiin tutustuminen on maksutonta ja tapahtuma on osa Vellamon Käsityökevät- tapahtumasarjaa.

Tapahtumaan liittyen järjestetään myös opastettu kierros klo 14 merimuseon päänäyttelyyn hylkylöytö-teemalla. Opastettu kierros sisältyy Merikeskus Vellamon lipun hintaan.