5 parvi flock uupi

Kekäläinen & Company esittää: Parvi – Flock

Avoinna tänään 11—18
29.9.2021 18:00 — 17.10.2021 18:00

Nykytanssin edelläkävijä Sanna Kekäläinen ja Kekäläinen & Company tuovat kantaesityksensä Parvi – Flock Kansallismuseoon. Parvi on pysäyttävä teos antroposeenin ajan olennoista ja luontokappaleista. Se asettaa kaikki elävät olennot osaksi biosfääriä ja kysyy, voiko antroposeenin ajan ihminen hyväksyä olevansa vain osa ekosysteemiä vai tuleeko ihmisestä maapallon ja kaikkien parvien tuhoaja?

Kansallismuseo toimii vuonna 2021 näyttämönä Kekäläinen & Companyn uudelle teokselle Parvi – Flock. Teossarjan toinen osa käsittelee tälläkin kertaa taiteellisesti vaikuttavalla tavalla antroposeenia, eli geologista aikakautta, jolla ihmisten toiminta aiheuttaa todistettavia maailmanlaajuisia muutoksia luonnossa ja ympäristössä.

Teos havainnoi elollisten olentojen elämän ja toimintojen samankaltaisuuksia ja tarkkailee niiden väsymätöntä aherrusta elannon hankkimiseksi ja elämän mahdollistamiseksi. Se nostaa keskiöön kokemuksen ryhmästä sekä äänen merkityksestä tiedon ja tunneviestien välittäjänä.

Kaksiosainen teos sijoittuu museon Auditorioon ja Ateljeehen ja mahdollistaa vertaansa vailla olevan ja ennennäkemättömän museokokemuksen.

Kekäläinen & Company: Parvi – Flock

ENSI-ILTA 29.9.2021 klo 18

Muut esitykset

perjantai 1.10. klo 18
sunnuntai 3.10. klo 15
keskiviikko 6.10. klo 18
perjantai 8.10. klo 18
sunnuntai 10.10. klo 15
keskiviikko 13.10. klo 18
perjantai 15.10. klo 18
sunnuntai 17.10. klo 15

Kesto: n. 90 min
Kieli: englanti
Ikäsuositus: 7+

Liput: 24/29 € (hinta sisältää pääsyn museon näyttelyihin esityspäivänä)

Lipunmyynti verkossa: https://ssl.eventilla.com/parvi-flock

Esteetön pääsy kaikkiin tiloihin

***

Kekäläinen & Companyn perustaja, koreografi-ohjaaja Sanna Kekäläinen on nykytanssin kiistaton edelläkävijä Suomessa. Urallaan Kekäläinen on luonut yli 70 näyttämöteosta, joita on esitetty niin kotimaassa kuin ulkomailla. Hänen teoksensa laajentavat käsitystä tanssiteoksesta yhdistäen filosofiaa, sukupuolen problematiikkaa, feminismiä, tekstejä sekä konseptuaalista ajattelua vahvasti fyysiseen ja ainutlaatuiseen liikekieleen.

Käsikirjoitus, tekstimateriaalit, kompositiot ja ohjaus: Sanna Kekäläinen

Esiintyjät ja yhteistyö: Janne Marja-aho, Eero Vesterinen, Sanna Kekäläinen ja Mikko Helenius

Laulu, soitto sekä Parvi-osan haitariäänet: Mikko Helenius

Valosuunnittelu: Lauri Sirén

Valokuvat ja grafiikka: Uupi Tirronen