Kuva: Antti Kuparinen

Keskiajan käsityöläiset Hämeen linnassa

Suljettu tänään
12.10.2019 11:00 — 13.10.2019 16:00

Keskiajan käsityölaiset palaavat linnaan 12.-13.10.2019. Keskiajalla linnassa työskenteli käsityöläisiä, jotka valmistivat astioita, tekstiileitä ja muita tuotteita niin vientiin kuin linnan omaan käyttöön. Nyt käsityöläiset palaavat linnaan Hämeen linnan ja historianelävöitysyhdistys Iloinen Joutsen ry:n järjestämässä kaksipäiväisessä tapahtumassa.

Pääset näkemään ja kokemaan viikonloppuna linnan saleissa mm. suutarin, räätälin, vällyntekijän, värjärin, kehrääjän, puusepän, patiinintekijän, kirjurin ja oluenpanijan työnsä ääressä. Melkein 40 aikakauden asuihin pukeutunutta historianelävöittäjää työskentelevät keskiaikaisin välinein ja työtavoin ympäri linnaa. Opastettujen kierrosten lisäksi yleisölle on tarjolla tietoiskuja, jotka järjestetään linnan Luentosalissa.


Tietoiskut

Lauantai

12.45 Oluenpano keskiajalla / Jenni Lares

14.45 Hatusta housusukkiin: Mitä keskiajan miehellä oli yllään? / Mervi ja Riku Pasanen

Sunnuntai

12.45 Keskiajan apteekkarin parhaat terveysvinkit / Ilari Aalto

14.45 Leukaliinasta polvisukkiin: Mitä keskiajan naisella oli yllään? / Elina Sojonen ja Ulla-Mari Uusitalo


Lapsille linnaan avataan syyslomaviikolle Aseenkantajain tupa, mistä löytyy paljon tekemistä perheen nuoremmille. Lue lisää täältä.


Tapahtuma sisältyy normaaliin sisäänpääsymaksuun. Linna on molempina päivinä avoinna 11-16. Tervetuloa koko perheen voimin!

Linnan kahvila on viikonloppuna avoinna Kruununleipomossa klo 11-16.