KM 48 H tunnus 2000x1000

Kansallismuseo 48H

13.10.2023 19:00 — 15.10.2023 19:00

Kansallismuseo sulkee ovensa 16. lokakuuta museon peruskorjaus- ja lisärakentamishankkeen ajaksi. Tätä ennen Kansallismuseo haluaa kutsua kaikki kylään vielä viimeisen kerran.

Kansallismuseo 48H on koko viimeisen viikonlopun kestävä elämysmaraton täynnä tapahtumia, näyttelyitä, seikkailuja ja biletystä.

Hyppää 48 tuntia kestävään museoputkeen, jossa tapahtumaa ja tekemistä riittää kaikille kaupunkilaisille. Tule aamulla, hengaile päivällä, nautiskele iltahämärissä ja vietä yö holvikaarten huomassa.

Tulitpa piipahtamaan tai koko ajaksi, ovemme ovat auki. Ole sinäkin.

KM 48 H toistamaata 2000x1000

48 tuntia museoelämyksiä

Viikonloppu alkaa perjantaina 13.10.2023 klo 19, kun Kansallismuseon vaihtuvien näyttelyiden tilat muuttuvat Sober Furious -klubiksi, jossa DJ Orkidea soittaa museon inspiroimaa musiikkia. Nimensä mukaisesti Sober Furious on klubikokemus ilman alkoholia.

Kansallismuseon ja taiteilijakollektiivi 00100ENSEMBLEN yhteinen teos Hiljennetyt huoneet – Still life on puolestaan faktaan pohjautuva immersiivinen historiakokemus. Teos on omanlaisensa jokaiselle kävijälle ja siinä hyödynnetään ammattiesiintyjiä, lavastusta, ääni-, valo- ja sensoritekniikkaa.

48 tunnin museoputken aikana voi kiertää hämärissä näyttelysaleissa, piipahtaa Silent Discossa, kiivetä yölliselle vierailulle Kansallismuseon torniin tai vaikkapa yöpyä museossa. Museoravintolassa voi nauttia brunssin heti aamulla tai syödä museon omasta menusta inspiroituneen illallisen. Myös museokauppa palvelee 48 tunnin ajan.

Kansallismuseo tarjoaa viikonlopun aikana myös lapsille omaa erityisohjelmaa. Luvassa on mm. Tatun ja Patun oma museokierros, jossa kaksikko esittelee lapsiyleisölle lempikohteensa Kansallismuseosta. Lasten oma Leikin aika on avoinna koko viikonlopun ja tekemistä täynnä.

Kansallismuseon näyttelyt Esihistoria, Toista maata, Suomen tarina ja Vyshyvanka ja ukrainalaisen käsityön voima ovat koettavissa maksutta koko tapahtumaviikonlopun ajan.

Lipunmyynti maksullisiin tapahtumiin on käynnistynyt - varmista paikkasi ajoissa!

Elämykset, joista voit nauttia veloituksetta:

Usein kysyttyä

Milloin tapahtuma alkaa?

Museo on avoinna perjantaina 13.10. normaaliin tapaan klo 11–18. Tämän jälkeen museo avautuu uudelleen klo 19, ja on avoinna yötä päivää sunnuntaihin 15.10. klo 19 asti.

Paljonko museoon maksaa sisään?

Ei mitään! Kansallimuseoon on yötä päivää koko 48 tunnin ajan vapaa pääsy. Maksutta ja mihin aikaan vaan voit nähdä kaikki Kansallismuseon näyttelyt, lähes 2 000 museoesinettä ja noin 40 näyttelyhuonetta.

Ilmaiseksi pääset myös Silent discoon, lauantain ja sunnuntain puiston valtaavaan Saunakylään, LEGO® kaupunkiin, lasten omaan Leikin aikaan ja pelaamaan Ingeborg Tott -virtuaalitodellisuuspeliä.

Mihin tarvitsen erillisen lipun?

Osaan viikonlopun elämyksistä on myynnissä erillinen lippu. Näitä ovat: Sober Furious -klubi, Kansallismuseon yölliset torniinkierrokset, Yöpyminen Kansallismuseossa, erikoisopastukset, Hiljennetyt huoneet – Still life: Immersiivinen historiakokemus sekä Kristina Regina -tanssiteos.

Kyseisiin teoksiin on rajoitettu osallistujamäärä ja ne alkavat tietyllä hetkellä – siksi lippu.

Tuleeko lippuja myyntiin lisää?

Valitettavasti lisälippuja ei ole tulossa, mutta ilmaisia elämyksiä piisaa jokaiselle päivälle.

Saako museossa olla yötä?

Museo on avoinna 48 tuntia putkeen yötä päivää ja suosittelemme lämpimästi vierailua vaikka museon näyttelyissä yöaikaan! Yöpyä tai nukkua museossa saa vain yhdessä tilassa ja tilaan on myyty etukäteen yöpymispaikat.

Onko viikonlopun tapahtuma vain K18?

Vain Sober Furious -disko ja ennakkolipulla varattu nukkuminen museon tiloissa ovat yli 18-vuotiaille. Muutoin koko museo, näyttelyt, työpajat ja opastukset ovat avoinna kaiken ikäisille 48 tuntia putkeen.

Tervetuloa aamuvirkun taaperon kanssa vaikka aamukuudelta näyttelyyn!

Saako museosta ruokaa?

Museoravintola palvelee viikonloppuna pidennetyin aukioloajoin: pe klo 19–23, la klo 10–23 (brunssi klo 10–14, iltamenu klo 16–21), su klo 10–18 (brunssimenu klo 10–14). Brunssille voi tehdä pöytävarauksen.

Koirat, lastenrattaat, pyörätuolit…

Museossa on samat vierailusäännöt kuin muutoinkin: opaskoirat ovat tervetulleita, esteetön sisäänpääsy tapahtuu pääportaiden vierestä A2-ovesta, hissillä pääset museon eri kerroksiin, lokerikot ja wc:t löydät museon pohjakerroksesta.

Onko museokauppa avoinna?

On! Museokaupasta voi tehdä huimia alennuslöytöjä koko viikonlopun ajan.

Voiko maksullisten tapahtumien peruutuspaikkoja kysellä jostain?

Valitettavasti emme voi seurata mahdollisesti vapautuvien lippujen tilannetta.

Jos ovella on jonoa, voivatko lipun ostaneet päästä jonon ohi?

Olemme varmistaneet, ettei jonoja pitäisi syntyä. Saavuthan silti hyvissä ajoin paikalle.