Kulutusjuhlat

Avoinna tänään 11—18
6.4.2019 11:00 — 6.4.2019 17:30

Lauantaina 6.4. Kansallismuseossa vietetään Kulutusjuhlaa! Museo täyttyy kestävää kehitystä ja luonnon muutosta käsittelevistä elokuvista, pikaluennoista, työpajoista ja musiikista. Ohjelman kruunaa ainutlaatuinen keskustelutilaisuus, jossa valokuvaaja Nick Brandt keskustelee kansanedustaja Jani Toivolan haastattelemana Inherit the Dust -näyttelyn synnystä, valokuvataiteesta, luonnon tasapainosta ja sen muutoksista.

OHJELMA

Tom of Holland: Darning Masterclass -työpajat
Mansku klo 10 ja 14.30 (loppuunmyyty)

Feodor Grigoryev, musiikki
Keskihalli klo 11 ja 12 

Ennen kuin hän keksi ikonisen pullo-ksylofonin, hän oli rockmuusikko, kameramies ja klovni. Tänä päivänä hän matkustaa Pietarista ympäri maailmaa soittamaan mitä tahansa suomalaisista kansanlauluista Tšaikovskiin.

YLE BUU-klubben, Superhjälparna
Ateljee klo 11-15

BUU-stämpel tapaa pieniä ystäviään ja opastaa lajittelemaan interaktiivisessa Roskakisassa.

Hyönteiselle hotelli -työpaja
Pop-up klo 11-15

Koko perheen työpajassa voit tehdä hyönteishotellin ja oppia samalla, miksi se on tärkeää.

IHME-teos 2018: The Beetle, Henrik Håkanssonin elokuva
Auditorio klo 11.15-12.45

Ruotsalaistaiteilija Henrik Håkanssonin elokuva pohtii maapallon tilaa hyönteisnäkökulmasta. Päätähti on uhanalainen kovakuoriainen halavasepikkä, jonka ainoat tunnetut esiintymät ovat Mätäojan ympäristössä Vantaalla. Musiikki Mika Vainio. IHME-nykytaidefestivaalin vuoden 2018 teos.

Jyrki Muona, pikaluento
Auditorio klo 12.45-13.15

Professori Muona on tehnyt elämäntyönsä kovakuoriaisten parissa. Hänen sydäntään lähellä ovat muun muassa halavasepikät. Luonnontieteellisen keskusmuseon yli-intendenttinä hän on vastannut kuoriaiskokoelmista ja keskusmuseon ylläpitämän Suomen kovakuoriaisten nimistön tieteellisestä oikeellisuudesta. Luomuksen yli-intendentti on perehtynyt pohjoismaisten lajien taksonomiaan, levinneisyyteen ja elintapoihin lähes viiden vuosikymmenen ajan.

Tom of Holland, pikaluento
Auditorio klo 13.45-14.00

Tom of Holland on tehnyt paikkauksesta trendikästä Visible Mending Programme -ohjelmansa myötä. Työpajassa hän opettaa kaksi klassista parsintatyyliä, esittelee omia näyttäviä luomuksiaan ja kertoo inspiraation lähteistään. Kaunis parsinjälki on kunniamerkki ympäristöystävällisestä elämäntavasta.

LitAdvisor, pikaluento
Auditorio klo 14.00-14.15

LitAdvisor haastaa vaihtamaan yhden lomalentomatkan lukumatkaan. Ottamalla haasteen vastaan huomaa, kuinka lukumatkailu voi olla aivan yhtä, ellei enemmänkin, rentouttavaa ja maailmankuvaa avartavaa kuin perinteinen matkusteleminen.

Hiekka, musiikki
Auditorio klo 14.15-14.45

Hiekka on viisi henkeä, kitara, basso, sello, rummut ja ihmisen laulu. Unista ja maaperästä, asfaltistakin kumpuavaa tarinaa.

Pole Pole Duo, musiikki
Auditorio klo 15.15-15.45

Arnold Chiwalala ja kitaristi Topi Korhonen perustivat yhdessä Pole Pole Duon. Arnoldin kantele seuraa lumoavasti tansanialaisvaikutteisia lauluja. Duon tyyli ja äänimaailma ovat ainutlaatuisia maailmassa. 

Jani Toivola ja Nick Brandt, keskustelutilaisuus
Auditorio klo 16-17.30

Vihreiden kansanedustaja Jani Toivola tapaa valokuvaaja Nick Brandtin. He keskustelevat Kansallismuseossa juuri avautuneen Inherit the Dust -näyttelyn synnystä ja valokuvataiteesta. Keskustelussa pohditaan myös luonnon tasapainoa, sen muutoksia ja niiden merkitystä ihmisille. Ainutlaatuinen tilaisuus päästä tarinoiden äärelle kuvien taakse. Yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä.

Bust the Dust -peliä pelaamalla voi tutustua vuorovaikutteisesti ja leikkisästi Nick Brandtin Inherit the Dust -näyttelyyn oman mobiililaitteen avulla. 

Inherit the Dust - Nick Brandtin valokuvia, vaihtuvien näyttelyiden tila

Jälkiä, pop up -tila

Tapahtuma on esteetön ja sopii kaiken ikäisille. 

Vapaa pääsy. Näyttelyihin pääsy museolipun hinnalla.