Last Call to Inherit the Dust

Avoinna tänään 11—18
24.8.2019 18:00 — 24.8.2019 22:00

Teemakeskustelua ja live-musiikkia tarjoava ilta avaa suositun Inherit the Dust – Nick Brandtin valokuvia -näyttelyn viimeisen viikon.

Luvassa on luonnon muutosta ja uhanalaisia eläimiä käsittelevä keskustelutilaisuus, johon saapuvat valokuvaaja Jere Hietala ja tutkija Mikael Fortelius. Keskustelua moderoi toimittaja Minna Pyykkö. Illan viimeistelee vaihtoehtoista elektronista musiikkia esittävä Serot.

Last call to Inherit the Dust
La 24.8.19 klo 18-22, Museoravintola/Karhunpesä

Klo

18.00 Ovet auki, pääsy Inherit the Dust –näyttelyyn & baari auki

19.00 Keskustelutilaisuus: Jere Hietala, Mikael Fortelius, Minna Pyykkö

20.15 Mahdollisuus tutustua Inherit the Dust -näyttelyn

20.45 Serot

Liput:

12/9 €*
Vapaa sisäänpääsy Museokortilla (ennakkovarausta suositellaan!)

*Lippuun sisältyy vapaalippu museoon.

Osta liput ennakkoon täältä.

Tapahtuma Facebookissa

Valokuvaaja Jere Hietala on kuvannut uransa aikana monia kansainvälisiä supertähtiä räppäri 50 Centistä Conan O’Brieniin ja lukusiin NBA- ja NHL-tähtiin. Hietala on palkittu töistään useilla palkinnoilla ja kunnianosoituksilla. Mukaan lukeutuu muun muassa paras musiikkivideopalkinto Suomen suurimmassa musiikkialan tapahtumassa, Emma-gaalassa. Hietalan töitä on päätynyt niin ikään Cannes Lions -festivaalin ehdokaslistalle. Hietala kiertää myös eri puolilla Afrikkaa kuvaten vuosi vuodelta pahenevaa luonnonmuutosta. Hän on järjestänyt kaksi suurta hyväntekeväisyysnäyttelyä Milanon muotiviikoilla, joista hänen taulunsa myytiin loppuun ensimmäisinä päivinä. Taulujen tuotot hän lahjoitti salametsästyksen vastaiseen työhön.  

Mikael Fortelius on ilmastoon, kasvillisuuteen ja kasvinsyöjiin, sekä näiden kehityssuhteisiin erikoistunut paleontologi. Erityisesti nisäkkäiden hampaistojen toiminta, kasvu ja kehitys ovat pysyneet hänen tutkimuksensa keskiössä. Fortelius on evolutiivisen paleontologian professori Helsingin yliopiston geotieteiden ja maantieteen osastolla, ja viimeiset 20 vuotta hän on kehittänyt ja hallinnoinut nisäkäsfossiilien NOW -tietokantaa http://www.helsinki.fi/science/now. Lisäksi Fortelius on pitkään johtanut kenttätyötä Aasiassa sekä innovoinut nisäkkäiden hammasjäänteiden kautta nk. ekometrisiä menetelmiä, joilla arvioidaan ilmaston ja elinympäristöjen muutoksia. Kuluneena vuosikymmenenä Fortelius on keskittynyt soveltamaan ekometriikkaa varhaisten ihmisten elinympäristöihin Itä-Afrikassa ja eteläisessä Iberiassa.  

Minna Pyykkö on palkittu luontotoimittaja ja kuvataiteilija sekä Helsingin yliopiston kunniatohtori. Pyykkö on tehnyt luonto-ohjelmia Yleisradiolle jo lähes 30 vuoden ajan. Vuodesta 2013 hän on yhdessä Kimmo Ohtosen kanssa juontanut TV1:ssä nähtävää Ulos luontoon -sarjaa ja Minna Pyykön maailma -radio-ohjelmassa hän käsittelee Suomen luonnon ilmiöitä sekä tapaa suomalaisia tutkijoita ja luontoaiheista ammentavia taiteilijoita. Kesäkuusta 2019 alkaen Pyykkö on toiminut Yle Radio Suomen Luontoillan juontajana.  

Vaihtoehtoista elektronista musiikkia soittava Serot yhdistää musiikissaan luonteikkaasti koneiden soundin ja orgaanisen grooven. Kolme taustoiltaan erilaista muusikkoa ryhtyivät tutkimaan soittamisen ja tuotannon mahdollisuuksia kukin yksilöllistä osaamistaan hyödyntäen, yhteisenä nimittäjänään rakkaus house- ja teknomusiikkia kohtaan. Syntyi yhtye, joka ilahduttaa keikoillaan ainutlaatuisella tavalla, ja jossa tyypilliseen bändisoittoon liitetään DJ-kulttuurin lumoavimmat piirteet. Lavalla soivatkin harmoniassa rumpusetti, loopperit, synat, samplerit, rumpukoneet ja kitarat energisellä, tanssittavalla sykkeellä. Improvisaatio ja vuorovaikutus yleisön kanssa takaavat raikkaan dynamiikan, jonka varaan rakentuu jokainen yhtyeen ainutkertaisista keikoista.