Olavinlinna summercouple web 4 22

Lasten linnapäivä

Avoinna tänään 11—18
8.6.2024 11:00 — 8.6.2024 16:00

Lastenkierroksia, keppihevosia ja muuta hauskaa lapsille historian äärellä! Lasten linnapäivä järjestetään tänä vuonna 8. kesäkuuta klo 11–16.

”Riimukivien jäljillä”-lastenkierrokset

Kierrokset alkavat linnan 1. sisäpihalta klo 11.15 ja 12.15.

”Linnanrouva Gunilla ja piika Kerttu valmistelevat linnan perinteistä Pyhän Olavin muistojuhlaa. Juhlapöydän koristeluun kuuluvat salaperäiset riimukivet, jotka ovat onnettomasti kadonneet. Lapset pääsevät auttamaan riimukivien etsinnässä. Usko tai älä, niin etsintään osallistuu omalla tavallaan myös linnan kuuluisa pässi!”

Paikat Olavinlinnan lastenkierroksille varataan sähköpostitse: olavinlinna@kansallismuseo.fi (arkisin klo 8.00–16.15). Vahvistettujen paikkojen jälkeen liput ostetaan ennakkoon Olavinlinnan kotisivun kautta. Liput tarkastetaan ennen kierroksen alkua lähtöpaikalla.

Kierrokselle mahtuu max. 25 osallistujaa. Kierrosreitti ei ole esteetön. Kierroksella on paljon portaita.

Lastenkierros soveltuu parhaiten 5–10-vuotiaille. Lapset voivat osallistua kierrokselle oman aikuisen seurassa. Kesto noin 50 min.

Museokortti, Smartum tai vastaava ei kelpaa maksuvälineeksi lastenkierrokselle.

Pikku Herttuan Sali avoinna klo 11–17.30

Pikku Herttuan Salissa voi tehdä oman sulkakynän klo 11–16 välisenä aikana keskiaikaharrastajien ohjauksessa. Salissa voi tutustua omatoimisesti mm. pienoismalliin, joka esittelee linnaan liittyviä tarinoita. Kuulokkeiden kautta voi kuunnella myös ”Balladi Olavinlinnasta” -laulun. Pikku Herttuan salissa voi kokeilla ylleen historiallisia vaatteita, rakentaa palikoista oman linnan ja leikkiä ”torninukketalolla”.
Lapset vierailevat Pikku Herttuan salissa oman aikuisen seurassa.

Keppihevosturnajaiset

Kellobastionissa keppihevosturnajaiset klo 11–16. Säävaraus! Voit halutessasi tuoda mukanasi oman keppihevosen.

Yleisöopastukset

Yleisöopastukset järjestetään tasatunnein suomeksi ja englanniksi. Yleisöopastusryhmään voidaan ottaa enintään 30 osallistujaa. Yleisöopastuksille ei voi varata paikkoja.

Viimeinen yleisöopastus alkaa klo 17. Lippukassa ja sisäänkäynti suljetaan klo 17.15.

Ryhmävaraukset ja tiedustelu 7 vrk etukäteen arkipäivinä sähköpostitse: olavinlinna@kansallismuseo.fi

Museoravintola Linnantupa palvelee klo 11–15.

Tapahtumapäivän ohjelma sisältyy linnan pääsymaksuun. Lasten linna -tapahtumapäivänä linnassa ovat voimassa normaalit pääsymaksut: 14 €, 9 €, 7 € ja 30 €.

Olavinlinna on avoinna klo 11–18.


Lämpimästi tervetuloa Olavinlinnaan!

Tapahtumapäivän järjestää Suomen kansallismuseo, Olavinlinna seuraavien yhteistyökumppanien kanssa: Mustan Virran keskiaikaseura ja Osuuskauppa Suur-Savo / Olavinlinnan ravintolat