Maailma, jota ei ollut -tapahtumat

Avoinna tänään 11—18
18.10.2019 00:00 — 15.3.2020 00:00

Maailma, jota ei ollut -näyttelyn tapahtumat ja muu ohjelma

Yleisöluennot
Kiehtovia kurkistuksia näyttelyn maailmaan, aiheina mm. suklaan historia, muinaisten korkeakulttuureiden salat ja löytöretkien aloittama globaalin maailman synty 500 vuotta sitten.

Puhujina Latinalaisen Amerikan tutkimuksen huippuasiantuntijat, dosentit Harri Kettunen ja Antti Korpisaari.

30.10. Löytöretkistä globalisaatioon
27.11. Suklaata ja perunaa
29.1. Arkeologit vuorilla ja viidakossa
26.2. Imperiumit ilman rahaa ja rautaa

Luennot klo 18 Kansallismuseon auditoriossa, sisäänpääsy museon pääsylipun hinnalla.

Seminaari: Pieni kieli, suuri maailma
Torstai 31.10. Klo 15–18
Iltapäivän seminaarissa keskustellaan maailman uhanalaisista kielistä. YK on omistanut vuoden 2019 alkuperäiskansojen kielten teemavuodeksi. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä M.A. Castrénin seuran kanssa.

Kansallismuseon auditorio, ilmainen sisäänpääsy.

Kuolleiden päivä - Día de Muertos
Sunnuntai 3.11.

Kuolleiden päivä on elämäniloinen jälleennäkemisen juhla, jota juhlitaan etenkin Meksikossa. Tänä päivänä juhlinta on levinnyt ympäri maailmaa.

Sisäänpääsy museon pääsylipun hinnalla, alle 18-vuotialle ilmainen sisäänpääsy. Ohjelmaa koko perheelle.

Makuja Maailmasta, jota ei ollut
Alkaen 3.11. Kuolleiden päivänä
Etelä- ja Keski-Amerikan makumaailmoihin lähdetään Kansallismuseon ja Museoravintolan yhteistyönä toteuttamalla sarjalla lounaita ja brunsseja. Startti Kuolleiden päivän lounaalla vie Meksikon makuihin.

Työpajat

Museossa seikkaillaan löytöretkeilijöiden jäljillä ja perehdytään Maailma, jota ei ollut -näyttelyyn ja muinaisiin kulttuureihin. Non-stop-työpajoja mm. koko hiihtoloman ajan. Luvassa muun muassa koko perheen Piñata-työpaja.

Kuuntele
DJ Buñuelin kuratoima Maailma, jota ei ollut -soittolista kuunneltavissa Spotifysta.

Avoimet yleisöopastukset:

Maksuttomilla yleisöopastuksilla tutustutaan näyttelyyn asiantuntevan oppaan johdolla joka sunnuntai klo 12 sekä päivittäin 27.12.2019–5.1.2020.
Ruotsinkieliset yleisöopastukset 3.11., 1.12. ja 2.1. klo 13.30. Sekä englanninkieliset yleisöopastukset 24.11., 27.12., 31.12. ja 3.1. klo 13.30.

Koululaisopastuksilla tutustutaan löytöretkiä edeltäviin kulttuureihin ja globaalin maailman syntyyn moniaistisesti ja toiminnallisesti. Tutustu myös näyttelykokemusta syventävään tietopakettiin Kansallismuseon nettisivuilla.

Muutokset mahdollisia.