Km Mjeo 2000X1000Px2 Paa Kuva

Maailma, jota ei ollut -tapahtumat

Avoinna tänään 11—20
18.10.2019 00:00 — 15.3.2020 00:00

Maailma, jota ei ollut -näyttelyn tapahtumat ja muu ohjelma

Luentoja Maailmasta, jota ei ollut
Kiehtovia kurkistuksia näyttelyn maailmaan, aiheina mm. suklaan historia, muinaisten korkeakulttuureiden salat ja löytöretkien aloittama globaalin maailman synty 500 vuotta sitten.

Puhujina Latinalaisen Amerikan tutkimuksen huippuasiantuntijat, dosentit Harri Kettunen ja Antti Korpisaari.

30.10. Löytöretkistä globalisaatioon
27.11. Jumalten ruokaa ja paholaisen pippuria
29.1. Arkeologit vuorilla ja viidakossa
26.2. Imperiumit ilman rahaa ja rautaa

Luennot klo 18 Kansallismuseon auditoriossa, sisäänpääsy museon pääsylipun hinnalla.

Avoimet yleisöopastukset sisältyvät museolipun hintaan

Maksuttomilla yleisöopastuksilla tutustutaan näyttelyyn asiantuntevan oppaan johdolla joka sunnuntai klo 12. Ruotsinkieliset yleisöopastukset 2.2. ja 1.3. klo 13.30. Sekä englanninkieliset yleisöopastukset 19.1., 16.2. ja 15.3. klo 13.30. Perheille suunnatut, suomenkieliset yleisöopastukset talvilomaviikolla 8 ti 18.2.-pe 21.2. klo 13.00.

Koululaisopastuksilla tutustutaan löytöretkiä edeltäviin kulttuureihin ja globaalin maailman syntyyn moniaistisesti ja toiminnallisesti. Tutustu myös näyttelykokemusta syventävään tietopakettiin Kansallismuseon nettisivuilla.

Seminaari: Pieni kieli, suuri maailma
Torstai 31.10. Klo 15–18
Iltapäivän seminaarissa keskustellaan maailman uhanalaisista kielistä. YK on omistanut vuoden 2019 alkuperäiskansojen kielten teemavuodeksi. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä M.A. Castrénin seuran kanssa.

Kansallismuseon auditorio, ilmainen sisäänpääsy.

Kuolleiden päivä - Día de Muertos
Sunnuntai 3.11.

Kuolleiden päivä on elämäniloinen jälleennäkemisen juhla, jota juhlitaan etenkin Meksikossa. Tänä päivänä juhlinta on levinnyt ympäri maailmaa.

Sisäänpääsy museon pääsylipun hinnalla, alle 18-vuotialle ilmainen sisäänpääsy. Ohjelmaa koko perheelle.

Yleisöluento: Nuoret arkeologian parissa
Tiistai 7.1.
American Foreign Academic Research (AFAR) on ottanut tutkimustyöhön mukaan myös arkeologiasta kiinnostuneita nuoria, joiden kokemuksista kuullaan maksuttomalla luennolla.

Makuja Maailmasta, jota ei ollut
Alkaen 3.11. Kuolleiden päivänä
Etelä- ja Keski-Amerikan makumaailmoihin lähdetään Kansallismuseon ja Museoravintolan yhteistyönä toteuttamalla sarjalla lounaita ja brunsseja. Startti Kuolleiden päivän lounaalla vie Meksikon makuihin.

Työpajat

Museossa seikkaillaan löytöretkeilijöiden jäljillä ja perehdytään Maailma, jota ei ollut -näyttelyyn ja muinaisiin kulttuureihin. Luvassa muun muassa 30.11 ja 7.12 pidettävä koko perheen Piñata-työpaja.

Fiesta Peruana - Maailma, jota ei ollut -näyttelyn päätösjuhla - PERUTTU
Lauantai 14.3. Klo 11.00-16.00

Näyttelyn viimeisenä viikonloppuna Kansallismuseossa juhlitaan perulaista fiestaa. Tapahtumapäivä sisältää perinnepuku-muotinäytöksiä, historiallisia tanssityöpajoja, Antti Korpisaaren pikaluentoja Maailma, jota ei ollut -näyttelyn aiheista, konsertteja, sekä yleisöopastuksia. Lisäksi museoravintolassa on tarjolla ravintola Cevicherian kanssa yhdessä toteutettu Makuja maailmasta, jota ei ollut - perulainen brunssi.

Kuuntele
DJ Bunuelin kuratoima Maailma, jota ei ollut -soittolista kuunneltavissa Spotifysta.

Muutokset mahdollisia.