Match Made in Museum – Kalevala Edition

17.11.2018 18:00
LOPPUU:
17.11.2018 22:00

Marraskuisena lauantai-iltana etsitään paria kalevalaisessa hengessä Gallen-Kallelan freskojen alla. Oppaana toimii kotimaisen burleskin Grande Dame, Bettie Blackheart. Illan aikana nähdään Kalevala -burleskia, tutustutaan näyttelyyn, pikatreffaillaan ja runoillaan rivoja.

Kalevala-burleski tuo Kansallismuseon keskihalliin kuoriutumistaidetta inspiraationaan suomalainen mytologia, Gallen-Kallelan teokset, sekä maamme kansallisaarteet. Temaattiset tarinat ja esitykset on poimittu varta vasten tapahtumaa silmälläpitäen.

Deittisirkuksen suositut pikadeitit pyörähtävät käyntiin museon alakerrassa, Karhunpesässä. Ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä. Paljastamme tarkemman aikataulun lähempänä tapahtumaa.

Runoilija Vinski Valoksen lemmenrunotyöpajassa voit puolestaan päästää sisäisen loitsuniskijäsi valloilleen kalevalaisen lemmennostatuksen merkeissä. Runoja esitetään deittikansan innostukseksi niiden syntyessä, mutta lava on vapaa, eli voit myös itse lausua kirjoittamasi runon.

Pääsymaksu 15 € /museokorttilaiset 10 €, sisältää vapaalipun, jolla pääset milloin vain tutustumaan museon kaikkiin näyttelyihin — kenties vaikka uuden heilan kera! Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon, mutta suosittelemme lipun ostamista etukäteen Kansallismuseon lippukassalta tai museokaupasta, jotta vältyt jonottamiselta tapahtumailtana.