Metamorfoosi-klubi — Ihminen, kone, tekoäly

23.2.2019 19:00
LOPPUU:
23.2.2019 22:00

Metamorfoosi-klubilla tutkijat Michael Laakasuo ja Katri Saarikivi keskustelevat siitä, miten tekoäly vaikuttaa ihmisten väliseen vuorovaikutukseen, moraalikäsityksiin ja empatiakykyyn. Illan päätteeksi lisää löylyä kovalevylle heittää Cleaning Women.

Kansallismuseossa 24. helmikuuta asti esillä oleva 10 000 vuotta muotoilua -näyttely haastaa meidät pohtimaan ihmistä osana ekosysteemiä sekä ihmisen suhdetta materiaaleihin ja esineisiin. Suhteemme esineiden valmistukseen muuttuu yhä etäisemmäksi. Katoaako samalla pala inhimillisyyttä?

Metamorfoosi-klubilla tutkijat Michael Laakasuo ja Katri Saarikivi keskustelevat siitä, miten tekoäly vaikuttaa ihmisten väliseen vuorovaikutukseen, moraalikäsityksiin ja empatiakykyyn. Samalla kun luomme digitaalista maailmaa, se muuttaa meitä. Miten sovellukset ja laitteet vaikuttavat arjessamme? Mitä meidän pitäisi tietää voidaksemme ohjata niiden kehitystä?

Keskustelun jälkeen lisää löylyä kovalevylle heittää Cleaning Women, jonka uusi Intersubjectivity-albumi julkaistaan 18. tammikuuta. Yhtyeen jäsenet CW01, CW03 ja CW04 ovat Planet Clinukselta maailmaa pelastamaan tulleita siivoojarobotteja, joilla soittimina toimivat itserakennetut instrumentit.

Illan aikana on mahdollisuus tutustua 10 000 vuotta muotoilua -näyttelyyn.

Metamorfoosi-klubi — Ihminen, kone, tekoäly
Lauantai 23.2. klo 19-22
Kansallismuseon ravintola

Sisäänpääsy museolipun hinnalla (12/9 €) / Museokortilla vapaa pääsy

Lippuja on saatavilla Kansallismuseon lippukassalta. Mukaan mahtuu 100 ensimmäistä.

Kuva: Klaus Welp