Sateenkaariliput liehuvat Priden kunniaksi. Kuva: Museovirasto

Moninainen menneisyys – suomalaista sateenkaarihistoriaa rakentamassa

Avoinna tänään 11—18
11.9.2020 13:00 — 11.9.2020 14:30

Suomen väestö ja historia on ollut kautta aikojen moninainen. Miksi kuitenkin tunnemme niin vähän sateenkaarihistoriallisesti merkittäviä henkilöitä Suomen historiasta? Vai tarvitseeko meidän edes tuntea?

Suomalaisesta sateenkaarihistoriasta, sen tutkimuksesta ja tutkimukseen liittyvistä haasteista luennoivat sukupuolen ja seksuaalisuuden teemoihin erikoistuneet tutkijat Riikka Taavetti Helsingin yliopistosta ja Tuula Juvonen Tampereen yliopistosta.

Tilaisuus järjestetään Kansallismuseon auditoriossa pe 11.9. klo 13-14.30 ja sen päätteeksi on varattu aikaa myös kysymyksille ja kommenteille.

Tilaisuutta voi seurata myös etänä osoitteessa:

Luento on osa Helsinki Pride -viikon ohjelmaa.

**

Luennon osallistujamäärä rajataan niin, että turvaväleistä huolehtiminen on mahdollista. Tilan yhteydessä on mahdollisuus käsienpesuun ja käsidesiä saatavilla – jokaisen odotetaan huolehtivan käsihygieniasta ja saapuvan paikalle ainoastaan oireettomana. Ohjeistuksia tarkennetaan lähempänä tapahtuman ajankohtaa.