Kansallismuseo 48H: Näkökulmakierrokset

13.10.2023 22:00 — 15.10.2023 15:00

Koe Kansallismuseon näyttelyt aivan uusista näkövinkkeleistä tunnettujen artistien, kirjailijoiden ja toimittajien johdolla. Näkökulmakierrokset tarjoavat näyttelyihin ainutlaatuisia taustoja, yllättäviä asiayhteyksiä ja laajempia merkityksiä uudella otteella. Oppaina mm. Miguel Peltomaa, Mirva Saukkola, Robert Sundman ja monta muuta – tule mukaan!

perjantai 13.10. 

klo 22 TÄYNNÄ
Karolina Kouvola ja Vanessa Kairulahti: Yöpuolen tarinoita 

Millaisia levottomia sieluja Kansallismuseon seinät kätkevät sisälleen? Mitä uskomuksia ja rituaaleja kansanuskon pimeät puolet pitävät sisällään? Kierroksella kuullaan kauhutarinoita menneisyydestä ja kummitustarinoita Helsingin hengistä. Oppaina Helsingin henget -teoksen tekijät, kirjailijat Karolina Kouvola ja Vanessa Kairulahti. Kierros lähtee Keskihallista ja kiertää läpi museon näyttelyiden ja portaikkojen.

lauantai 14.10.

klo 14 TÄYNNÄ
Juha Hurme: Kalevala, kansallisuusaate ja Suomen historia

Kirjailija Juha Hurme on tunnettu raflaavista näkökulmistaan Suomen historiaan. Kierroksella kuljetaan Kansallismuseon Toista maata -näyttelyn lävitse ruotien Kalevalan ja suomalaisuuden syntyä sekä itämerensuomalaisen runoutta. Kierros lähtee keskihallista.

klo 15
Regina Rask: Muinaisuus on juurihoitoa nykyaikaan eksyneelle ihmiselle

Esihistoria palauttaa meidät perusasioihin. Se vie meidät aikaan, jolloin ruoka ei ollut identiteettikysymys, yhteisö oli yksilöä tärkeämpi ja kaikella oli sielu. Oppaana kierroksella toimittaja, kirjailija Regina Rask. Kierros lähtee keskihallista ja kiertää Esihistoria -näyttelyssä.

klo 16
Mirva Saukkola
: Vaatteet ja aatteet

Antiikki & Design -lehden päätoimittaja Mirva Saukkola pohtii Kansallismuseon Toista maata -näyttelyssä, miten tyyli ja tavat ovat heijastaneet kulttuurimme muutoksia.

klo 22 TÄYNNÄ
Karolina Kouvola ja Vanessa Kairulahti: Yöpuolen tarinoita 

Millaisia levottomia sieluja Kansallismuseon seinät kätkevät sisälleen? Mitä uskomuksia ja rituaaleja kansanuskon pimeät puolet pitävät sisällään? Kierroksella kuullaan kauhutarinoita menneisyydestä sekä kummitustarinoita Helsingin hengistä. Oppaina Helsingin henget -teoksen kirjailijat Karolina Kouvola ja Vanessa Kairulahti. Kierros lähtee Keskihallista ja kiertää läpi museon näyttelyiden ja portaikkojen.

sunnuntai 15.10.

klo 14 
Miguel Peltomaa: Kieli on aikamme kuva - viittomia, sanoja sekä muotokuvia historiasta ja tästä hetkestä

Viittomakielen mediapersoona, somevaikuttaja ja viittomakielen artisti Miguel Peltomaa opastaa Toista maata -näyttelyssä suomalaisella viittomakielellä. Kierros tulkataan suomen kielelle. Lähtö museon keskihallista.

klo 15 Robert Sundman: Yhdessä vai erikseen? Suomalaisten duunareiden ja pamppujen yhteistyö itsenäisyyden aikana

Politiikan toimittaja Robert Sundman vie yleisön kierrokselle Suomen tarina -näyttelyyn. Kierroksella pohditaan ajankohtaista teemaa: työmarkkinoita. Milloin historiassa on haluttu sopia asioista yhdessä ja milloin ei? Kierros lähtee keskihallista.

Milloin ja missä?

Opastukset kiertävät Kansallismuseon pysyvissä näyttelyissä. Lähtö Keskihallista aikataulun mukaisesti.

Miten?

Liput (10€) myynnissä täällä.