Open House Helsinki avaa Seurasaaren suljetut tilat

19.5.2019 12:00
LOPPUU:
19.5.2019 15:00

110-vuotista historiaansa juhlivassa Seurasaaren ulkomuseossa pääsee kurkistamaan pappilan ullakolle ja kellotapuliin kierroksilla sunnuntaina 19. toukokuuta.

Suomen kansallismuseon museokohteisiin kuuluva Seurasaaren ulkomuseo avaa sunnuntaina 19.5. osana Open House Helsinki -tapahtuman ohjelmaa opastetuille kierroksille osallistuville museon suljettuja tiloja: Iisalmen pappilan ullakon ja Karunan kirkon kellotapulin.

Seurasaaren 110-vuotiaan ulkomuseon kierroksilla tutustutaan kahteen ainutlaatuiseen hirsistä rakennettuun kohteeseen. Vuonna 1798 valmistuneen Iisalmen pappilan yleisöltä suljetulla ullakolla nähdään muun muassa 1700-luvun lopulla veistettyjä kattorakenteita ja huone, jossa Juhani Aho kirjoitti eräitä teoksiaan.

Toinen Seurasaaren ulkomuseon Open House -kohteista on Karunan kirkon kellotapuli. Vuodelta 1767 rakennetusta tapulista avautuu ainutlaatuinen näkymä museoalueelle. Itse kirkko on noin sata vuotta tapulia vanhempi.

Open House Helsinki -kierrokset Seurasaaren ulkomuseossa sunnuntaina 19.5. klo 12 ja 14.
Esittelijänä intendentti Mikko Teräsvirta.

Kierroksille lähdetään Iisalmen pappilan edustalta ja niille on vapaa pääsy.