Laukku saamelaisesineiden kokoelmasta.

Opettajien after work - saamelaiset, vähemmistöhistoriat ja kulttuuriperinnön omistajuus

Avoinna tänään 11—18
3.11.2021 16:00 — 3.11.2021 18:00

Opettajien after work on Kansallismuseon tarjoama maksuton iltapäiväkoulutus opetusalan henkilöstölle.

Opettajien after workissa kuullaan aluksi Kansallismuseon uusista näyttelyistä ja palveluista opetusyleisölle.

Iltapäivän kohokohtana repatriaatiotutkija ja projektipäällikkö Eeva-Kristiina Harlin sekä Kotiinpaluu-näyttelyn sisällöllinen ohjaaja ja saamelainen toimija Petra Laiti kertovat saamelaiskokoelman palautusta eli repatriaatiota juhlistavan Mäccmõš, maccâm, máhccan – kotiinpaluu -näyttelyn herättämistä kysymyksistä saamelaiskokoelmasta, vähemmistöhistoriasta ja kulttuuriperinnön omistajuudesta. Tilaisuuden päätteeksi lähitapahtumaan osallistuvilla on mahdollisuus tutustua tuoreeseen näyttelyyn.

Tilaisuus on maksuton peruskoulun, toisen oppiasteen ja korkeakoulujen opetushenkilökunnalle sekä opettajaksi opiskeleville.

Ilmoittaudu mukaan lähitapahtumaan 31.10.2021 mennessä täältä.

Tilaisuuden puheohjelmaa voi seurata myös etätilaisuutena verkossa. Linkki aktivoituu n. 15 min ennen tilaisuuden alkua. Etätilaisuuteen ei tarvitse erikseen ilmoittautua.

Klo 16.00–16.30
Kansallismuseo nyt - ajankohtaiskuulumiset ja uudet oppimispalvelut

Sanna Valoranta-Saltikoff & Hanna Korhonen, museolehtorit Kansallismuseo

klo 16.30–17.00