Pako linnasta® -perhetapahtuma

PAIKKA:
Hämeen linna
ALKAA:
18.10.2018 11:00
LOPPUU:
18.10.2018 17:00

Tapahtuma on loppuunmyyty!

Pako linnasta® -perhetapahtuma järjestetään syyslomaviikolla 18.10.2018 klo 11-17. Kokoa oma seikkailutiimisi max 4 hlö ja lähde kokeilemaan onnistutteko ratkaisemaan arvoituksen ja pakenemaan linnasta. Suositusikäraja on 7-12v. Jokaisessa tiimissä tulee olla vähintään 1 aikuinen mukana. Huom. Tapahtuma ei ole kilpailu. Tehtävät on suunnattu ala-asteikäisille. Lukutaito on tarpeen ja seikkailutiimin mukana kulkevan aikuisen apuakin saatetaan paikoin tarvita. Matkan varrella eteen tulevissa tehtävissä ja arvoituksissa korostuvat hauskuus, yhdessä tekeminen, päättelykyky ja pienten seikkailijoiden ongelmanratkaisutaidot. Tervetuloa mukaan!

Pako Linnasta® -tapahtumat ovat vauhdikkaita ja toiminnallisia hyvän mielen tapahtumia, joissa tavoitteena on ratkaista arvoituksellisten tehtävien avulla oikea pakoreitti historiallisesta linnasta.

Taustatarina: Entisaikana lasten elämä erosi melko paljon tämän päivän arjesta. Päivät olivat työntäyteistä ja lapset oppivat jo pienestä pitäen auttamaan maatalon töissä - aina karjanhoidosta siivoukseen ja peltotöihin.
Mutta kyllä hauskaakin pidettiin eikä lasten elämä suinkaan pelkkää työntekoa ollut! Tämän tiesi myös Viljami Henrikinpoika, 10 -vuotias vilkas pojanviikari, joka asusteli Hämeenlinnassa 1600 – luvulla. Viljamin mielikuvitus oli vertaansa vailla ja pojan seikkailuista - ja ennen kaikkea kolttosista - tiesi koko pitäjä. Yksi Viljamin lempipaikoista oli tietenkin Hämeen linna, jonka sokkeloiset käytävät ja kiehtovat tarinat vetivät poikaa puoleensa kerta toisensa jälkeen. Kansan keskuudessa kulki myös sitkeä huhu, jonka mukaan 1500- luvun alussa linnanvoutina toiminut Aake Yrjänänpoika Tott olisi kätkenyt linnan uumeniin mittaamattoman arvokkaan aarteen…
Myös Viljami oli kuullut kerrottavan tarinaa aarteesta ja oli päättänyt löytää sen! Lopulta Viljami löysi kuin löysikin linnaan piilotetun aarteen, mutta joutui pinkomaan pakoon vartijoita, eikä saanut enää tilaisuutta hakea aarretta mukaansa.  
Onnistutteko te löytämään aarteen Viljamin antamien ohjeiden mukaan ja pakenemaan linnan valppaita vartijoita !?

Tapahtumaan voi osallistua torstaina 18.10.2018 klo 11.00-17.00 välisenä aikana. Aloitusaika kirjataan lähdössä seikkailijoiden mukana kulkevaan tiimikorttiin. Tiimikortin sekä kirjallisen materiaalin saa linnan lipunmyynnistä. Aikaa seikkailun onnistuneeseen suorittamiseen on 1,5 tuntia. Linna suljetaan klo 17.00. Viimeiset lähdöt klo 15.30

Tapahtuman tuottajina Fenix Ohjelmapalvelut Oy ja Kansallismuseo.

Tapahtuma on maksullinen.
Hinnat:
lapset 7-12 v. 15,00 €/hlö aikuinen 10,00 €/hlö

Tapahtumaan ei pääsyä Museokortilla tai aluelipulla.
Hinnat sisältävät linnan pääsymaksun sekä kirjallisen materiaalin ja diplomin.

Tervetuloa kokeilemaan pakoa historiallisesta Hämeen linnasta!

Varmista seikkailutiimin osallistuminen tapahtumaan ilmoittautumalla etukäteen. Tapahtumat ovat olleet kerta toisensa jälkeen loppuunmyytyjä.
Ilmoittaudu tapahtumaan tästä!