Pinjata-työpaja

Avoinna tänään 11—18
30.11.2019 11:00 — 7.12.2019 13:30

Kansallismuseossa järjestetään kahdessa osassa työpaja, jossa valmistetaan perinteinen pinjata (espanjaksi piñata).

Pinjata on Meksikosta kotoisin oleva pahvista tehty värikäs hahmo, joka täytetään makeisilla, pähkinöillä ja pienillä leluilla. Työpajan ohjaa pinjatoihin perehtynyt ammattilainen Tania Velasco. Työpajassa perehdytään myös lähemmin pinjataan liittyvään kulttuuriin ja historiaan.

Historiallisesti pinjata on Meksikossa ollut katolinen perinne. Pinjata tehtiin tähden muotoon, jossa on seitsemän sakaraa. Jokainen sakara kuvasti yhtä seitsemästä perisynnistä ja pinjatan kirkkaat värit kuvastivat houkutusta. Katolisen uskon mukaan pinjata perinteeseen kuuluvat makeiset, keppi ja side silmillä kuvastivat voimaa, uskoa, onnea ja menestystä.

Meksikossa piñata-perinne liitty erityisesti joulun aikaan, mutta on levinnyt Latinalaisesta Amerikasta Pohjois-Amerikkaan erityisesti lasten syntymäpäiville. Pinjatan voi tehdä nykyisin mihin muotoon tahansa ja sopii täydellisesti juhlien keskipisteeksi.

Kahdessa työpajassa, lauantaina 30.11 ja 7.12, tehdään Tania Velascon opastuksella juhlaasi sopiva pinjata. Työpajat pidetään Kansallismuseon Ateljeessa. Huom! Kurssi pidetään vain englanniksi.

Työpaja järjestetään kahdessa osassa, 30.11 ja 7.12. Lipun hintaan kuuluu osallistuminen kahdelle päivälle, materiaalit ja pääsy Kansallismuseoon.

Aikuiset, jotka tulevat alle 14-vuotiaan lapsen kanssa, eivät tarvitse lippua. Osta vain lapselle lippu, joka haluaa tehdä Pinjatan.

Kurssin hinta 30€ (sis. materiaalimaksut ja pääsy museoon)
Voit ilmoittautua ja ostaa lipun täältä (huom! myydään vain ennakkoon).

The Piñata Song:

As the piñata is being hit, a song is sung
Dale, dale dale
No pierdas el tino
Por que si lo pierdes,
Pierdes el camino
Ya le diste uno
Ya le diste dos
Ya le diste tres
Y tu tiempo se acabo

Translation:

Hit it, hit it, hit it
Don't lose your aim
Because if you lose it
You will lose your way
You hit it once
You hit it twice
You hit it three times
And your time is up