Julius Valiaho web

Rautakautinen miekkailukurssi kesätiistaisin

Avoinna tänään 11—18
18.5.2021 17:30

Historian elävöittämiseen ja liveroolipeleihin keskittynyt yhdistys Harmaasudet ry järjestää Kansallismuseon pihapuistossa taisteluharjoituksia tiistaisin klo 17.30 – 20.30, 18.5.-31.8.2021. Harjoituksissa opetellaan miekkojen, kilpien, keihäiden ja kirveiden käyttöä tehokkaasti ja turvallisesti.

Pääosin harjoituksissa opetellaan rautakautisten aseiden käyttöä, mutta aika ajoin esiin kaivetaan keskiaikainen langes messer, uuden ajan nahkainen dussak tai 30-vuotisesta sodasta tutut 5-metriset piikit.

Kansallismuseon Kesäpihan säännölliset harjoitukset soveltuvat kaikille yli 15-vuotiaille aiemmasta kokemuksesta riippumatta. Mukaan tarvitset ulkoliikuntaan soveltuvat, säänmukaiset vaatteet ja jalkineet. Muut varusteet saa lainaan yhdistykseltä.

Harmaasudet ry on pääasiassa Helsingin alueella toimiva historianelävöittämis- ja liveroolipeliyhdistys. Historiallisista aikakausista yhdistyksen toiminta painottuu Itämerenalueen rautakauteen, keskiaikaan ja uuden ajan alkuun, mutta muutkaan ajat ja paikat eivät ole poissuljettuja. Yhdistyksen toimintaan kuuluu mm. historialliset liveroolipelit, käsityötoimintaa, esitelmiä, matkoja, vaelluksia ja taisteluharjoituksia.

Lisätietoja: www.harmaasudet.fi