PERUTTU / CANCELLED Sauna Day 2020

Avoinna tänään 11—18
14.3.2020 11:00 — 14.3.2020 17:00

Tapahtuma on peruttu koronavirustilanteen vuoksi.

Saunat lämpiävät taas! Kansallismuseon perinteinen Saunakylä saapuu jo neljättä kertaa lauantaina 14.3. klo 11-17 museon pihapuistoon. Maailmankuulusta suomalaisesta saunaperinteestä nautitaan historiallisissa puitteissa.

Löylyjä tarjoavat Saunaseura Vastaisku, artesaanivalmisteinen Saunavaunu Rentola ja Tuubisauna. Saunomaan pääsee siis Vankkurisauna Vihtorissa, Rentola-saunassa, perinteisessä savusaunassa, puulämmitteisessä saunassa ja telttasaunassa sekä uutuutena kuorma-autosaunassa. Saunomisen lisäksi puistossa voi lekotella puulämmitteisissä paljuissa, joista toinen henkii japanilaista tunnelmaa. Rohkeimmat ja karaistuneimmat nautiskelevat töölöläismaisemasta aurinkotuoleissa.

Kaikki saunat ovat sekasaunoja, ja saunavarusteiksi riittävät pyyhe, uima-asu ja saunatossut tai -sandaalit. Saunakylän lämmitykseen käytämme vähäpäästöisiä kuorittuja koivuklapeja, jotka tarjoaa Koivuklapit.fi.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Saunakylä sijaitsee tänä vuonna museon eteläpihalla, pääoven kohdalla. Tavaroiden säilytystä varten suosittelemme käyttämään sisällä museossa sijaitsevia lokeroita.

Huom! Saunat otetaan tarvittaessa päivän mittaan hetkeksi pois käytöstä ylikuumenemisen estämiseksi.

Lue lisää Sauna Day:stä: Saunaday.fi.