Seurasaaren ensimmäiset Taimimarkkinat

Avoinna tänään 11—17
5.6.2022 11:00 — 5.6.2022 16:00

Tervetuloa Seurasaaren kaikkien aikojen ensimmäisille Taimimarkkinoille! Tapahtumassa voi nuuhkia ja ihastella kasveja, tehdä ostoksia, osallistua työpajaan, rupatella puutarha-ammattilaisten kanssa ja nauttia hauskasta hevosajelusta. Tapahtuma järjestetään sunnuntaina 5.6. klo 11-16 Seurasaaren ulkomuseon Antin aukiolla.

Seurasaaren ulkomuseon vuoden 2022 ohjelman keskiössä ovat historialliset kasvit ja Iisalmen pappilan puutarha, joka avautuu tänä kesänä myös hyötypuutarhan osalta.

Taimimarkkinoilla on tarjolla puutarha-alan toimijoiden tuotteita sekä käsitöitä ja puutarhatarvikkeita. Lisäksi päivän aikana järjestetään puutarhaesittelyjä ja muita ohjelmanumeroita. Pääsy taimimarkkinoille ja Iisalmen pappilaan on ilmainen. Työpajaan osallistuminen ja muissa museorakennuksissa vierailu museolipulla. Antin Kaffeliiteri aukion laidalla palvelee klo 11 alkaen.

Hevosajelu Suomenhevosella
Lähde hellyttävällä heppakyydillä ulkomuseon ympäri!
Lähtö Antin aukiolta. Kyytiin mahtuu noin 8 henkilöä kerrallaan. Ajelu on maksullinen.

Iisalmen pappilan puutarhakierrokset
FM, museopuutarhuri Aaja Peura toimi asiantuntijana Iisalmen pappilan puutarha- ja historialliset kasvit -kokonaisuuksien suunnittelussa.
Lähtö Iisalmen pappilan kuistilta klo 12 ja 14.

Siemenpommityöpaja
Työpajassa pääsee tukemaan Suomen luonnon monimuotoisuutta valmistamalla siemenpommin Stadin ammattiopiston luonto- ja ympäristöneuvojaopiskelijoiden johdolla. Siemenpommit valmistetaan kierrätysmateriaaleista.
Työpajaan mahtuu kerralla viisi henkilöä. Iisalmen pappila klo 12-14.

Antin aukion ohjelma
Antin aukion markkinoilla on myyntikojuja ja puheenvuoroissa kuulemme tietoiskuja.