Pauanne on yksi Seurasaari soi! esiintyjistä vuonna 2020.

Seurasaari Soi!

Suljettu tänään
20.8.2020 17:00 — 28.8.2020 20:00

​Seurasaari Soi! toteutetaan elokuussa 2020 virtuaalisena - konsertit voi kuunnella striimattuina YouTubesta.

Seurasaari Soi! järjestetään elokuussa 2020 virtuaalisena. Isännän talosta lähetetään kolme livestriimattua esitystä, joita voi seurata YouTuben välityksellä. Tilaisuuksiin ei oteta yleisöä paikan päälle, mutta jokaisen konsertin jälkeen yleisöllä on mahdollisuus keskustella hetken aikaa esiintyjien kanssa internetin välityksellä. Konsertteja pääsee kuuntelemaan tästä linkistä.

Konserteissa kuullaan haitaritaiteilija Teija Nikua, Anna-Maria Toivosen tarinankerrontaa sekä Pauanne-yhtyettä. Tapahtuman aloittaa yhteistyössä Tuglas-seuran kanssa toteutettu Viro-piknik yhteislaulutilaisuus.

Ohjelma:

20.8. klo 17:00 Viro-piknik yhteistyössä Eesti Maja - Viro-keskuksen kanssa (paikan päällä)
Viron uudelleenitsenäistymispäivää juhlitaan taas Helsingin Seurasaaressa Suomen ja Viron tammien alla torstaina 20. elokuuta. Yhteislaulupiknikille ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita omien eväiden ja vilttien kanssa. Piknikillä esiintyy Helsingin virolaisen musiikkistudion naiskuoro. Yhteislaulua johtaa kansanmuusikko Piret Aus, laulut on koottu 100 laulua. Laulamme yhdessä – 100 laulu. Laulame koos -kirjasta. Laulujen sanat jaetaan osallistujille.
Piknikpaikka sijaitsee Suomen ja Viron tammien luona aivan Seurasaaren Kruunu -ravintolan läheisyydessä. Piknikillä noudatetaan voimassa olevaa epidemiatilanteeseen liittyvää ohjeistusta. Omien vilttien tai retkituolien kanssa välimatkojen pitäminen onnistuu hyvin. Tervetuloa juhlimaan Viroa musiikin tahtiin!
100 laulua. Laulamme yhdessä – 100 laulu. Laulame koos -kirjan voi halutessaan tilata Suomen Viro-yhdistysten liiton verkkopuodista: https://verkkopuoti.svyl.fi/

Livestriimatut konsertit Isännän talosta:

22.8. klo 19.00 Teija Niku: Hetkessä
Teija Niku on haitaritaiteilija, jonka erityisosaamista ovat pohjoismainen ja balkanilainen kansanmusiikki. Nikua on luonnehdittu loistavan melodiantajun omistavaksi säveltäjäksi ja kekseliääksi sovittajaksi, jonka laulava ja teeskentelemätön soittotyyli nousee teknisen suorittamisen yläpuolelle. Kesällä 2019 Ääniä Records julkaisi Nikun kolmannen soololevyn "Hetkessä", joka esittelee taiteilijan kirjaimellisesti soolona. Haitarin laaja rekisterivalikoima, dynaamiset ja tekniset mahdollisuudet sekä hetken improvisaatiot ovat olleet lähtökohtana uuden levyn musiikille, joka on kokonaan Nikun itse säveltämää, sovittamaa ja äänittämää. Levy sai merkittävää kansainvälistä huomiota noustessaan marraskuussa 2019 Euroopan Yleisradioiden maailmanmusiikkitoimittajien World Music Charts Europe -listan sijalle 13.

23.8. klo 19.00 Anna-Maria Toivonen: Merestänousijaneito
Tarinankerrontaesitys Merestänousijaneito pohjaa mm. Vienasta kerättyihin versioihin sadusta, joka laittaa pohtimaan meissä jokaisessa olevia varjoja sekä ihmisen kasvua ja kotoa irtaantumista. Tarinassa esiintyy mm. kaikista kamalista naisista kamalin nainen, Syöjätär.
Anna-Maria Toivonen on turkulainen kansanperinteiden ehtymättömästä lähteestä ammentava tarinankertoja ja kansanlaulaja. Viime vuosina elävä tarinankerronta on kuljettanut Anna-Mariaa markkinoilta festivaaleille, yksityistilaisuuksista päiväkoteihin ja kouluihin, sekä isoille tarinankerrontaan ja perinteiseen musiikkiin keskittyville festivaaleille Skotlantiin.

26.8. klo 19.00 Pauanne
Pauanne keinuttaa kuulijansa matkalle, jossa musiikin aikakaudet sulautuvat luonnollisesti toisiinsa. Viime vuosisadan alkupuolella tallennetut arkistonauhat vievät kuulijan äänimaisemaan, joka on koruton, arkinen mutta samalla lohduttava. Viulu, Hammond-urut sekä erilaiset akustiset ja elektroniset lyömäsoittimet luovat osaltaan ajattoman tunnelman. Pauanne puhuu kansanmusiikin kieltä modernilla aksentilla siten, että traditio taipuu meidän vuosituhannen ihmisten ymmärrettäväksi. Pauanne palkittiin Etnogaalassa 2019 vuoden tulokkaana. Yhtye julkaisi debyyttilevynsä Pauanne keväällä 2019, josta sai myös vuoden Etno Emma -palkinnon.

Kukka Lehto - viulu, koskettimet, arkistonauhat
Tero Pennanen - Hammond B3 -urut, koskettimet
Janne Haavisto - rummut ja perkussiot

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Seurasaarisäätiön kanssa.